Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤαξιδιωτικές ΟδηγίεςΟι Βρετανοί ανανεώνουν την ταξιδιωτική σύσταση για την Ελλάδα λόγω των αγροτικών μπλόκων
Ταξιδιωτικές Οδηγίες

Οι Βρετανοί ανανεώνουν την ταξιδιωτική σύσταση για την Ελλάδα λόγω των αγροτικών μπλόκων

Όπως αναφέρεται στην ανανεωμένη ταξιδιωτική σύσταση του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών, 'αγρότες συνεχίζουν να μπλοκάρουν μια σειρά δρόμων σε όλη την Ελλάδα (…) προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία και περιστασιακές δυσκολίες στην πρόσβαση σε λιμάνια και αεροδρόμια'.

Σε ανανέωση της ταξιδιωτικής σύστασης προς Βρετανούς που επισκέπτονται την Ελλάδα προέβη το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών, με ειδική αναφορά πλέον στο κλείσιμο οδικών αρτηριών από αγρότες.

Όπωςεπισημαίνεται στην ανανεωμένη ταξιδιωτική σύσταση, “αγρότες συνεχίζουν να μπλοκάρουν μια σειρά δρόμων σε όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, της Εθνικής Οδού Αθηνμών – Πατρών και σε μερικές εισόδους/εξόδους της Αττικής Οδού. Πιθανά προβλήματα στην κυκλοφορία και περιστασιακές δυσκολίες στην πρόσβαση σε λιμάνια και αεροδρόμια, με την αστυνομία να εκτρέπει την κυκλοφορία όπου αυτό είναι απαραίτητο”.

Σημειώνεται επίσης ότι διοργανώνονται συχνά απεργίες, με μικρή πρότερη ειδοποίηση σε ορισμένες περιπτώσεις, καθώς και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας. Αναφέρεται ότι τέτοιου είδους διαδηλώσεις μπορούν να γίνονται ως αντίδραση σε εξελίξεις στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους πιστωτές της.

Ακόμη, συνεχίζονται οι αναφορές στους περιορισμούς στην ανάληψη χρημάτων, αλλά και στις μεγάλες προσφυγικές ροές προς νησιά του ανατολικού Αιγαίου: “Υπάρχει δραματική αύξηση του αριθμού των μεταναστών και προσφύγων που φτάνουν στα ελληνικά νησιά, συμπεριλαμβανομένων της Λέσβου, της Κω και της Σάμου. Η Βρετανική Πρεσβεία παρακολουθεί την κατάσταση αλλά εως αυρτήν τη στιγμή δεν υπάρχουν αναφορές συκεκριμένων κινδύνων για Βρετανούς υπήκοους που επισκέπτονται τα νησιά αυτά”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024