Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ξεναγού με το 6ο Κυνήγι Θησαυρού
Πολιτισμός

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ξεναγού με το 6ο Κυνήγι Θησαυρού

Όσοι ολοκληρώσουν την αποστολή, θα κερδίζουν δωρεάν ξεναγήσεις από τα μέλη του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ξεναγού (21 Φεβρουαρίου), το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας τού Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), σε συνεργασία με την Εταιρία Ανάπτυξης και τουριστικής Προβολής Αθηνών, και υπό την αιγίδα τού Υπουργείου Τουρισμού, διοργανώνει την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου το 6ο Κυνήγι Θησαυρού, με σκοπό να προσκαλέσει τους Αθηναίους με τα παιδιά τους, να ανακαλύψουν μουσεία και μνημεία της Αθήνας.

“Όσοι ολοκληρώσουν την αποστολή, θα κερδίζουν δωρεάν ξεναγήσεις από τους συναδέλφους μας, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 6 Μαρτίου, ενώ οι μικροί μας φίλοι θα παραλάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής. Η εκκίνηση – εγγραφή θα γίνει στο καφέ ‘Διογένης’ στη Πλάκα (πλατεία Λυσικράτη 1) από τις 10 έως τις 12 το πρωί. Φέτος στο κυνήγι εστιάζουμε στη περιοχή τής Πλάκας, μια γοητευτική, αλλά ακόμα άγνωστη περιοχή τής Αθήνας, που οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε μόνο ως τουριστικό προορισμό. Το κυνήγι θα μας δώσει την ευκαιρία να έρθουμε σε πιο κοντινή επαφή με τη “συνοικία των Θεών” και να παρασυρθούμε σε άλλες εποχές, πιο ανθρώπινες, πιο ήσυχες, πιο αληθινές. Ταξιδεύοντας στο χρόνο, θα συναντήσουμε το εγκαταλελειμμένο σήμερα σπίτι που γυρίστηκε μια από τις πιο όμορφες ταινίες τού ελληνικού κινηματογράφου τής δεκαετίας τού ’60, την εκκλησία στην οποία ήχησε για πρώτη φορά καμπάνα, το πρώτο πανεπιστήμιο τού νέου ελληνικού κράτους, το παλαιότερο σπίτι της Αθήνας και άλλα ‘διαμάντια’ τής περιοχής. Το κυνήγι θα τερματίσει στο νέο κτίριο τού Hard Rock Café, στην ‘καρδιά’ τής Πλάκας, το Μοναστηράκι“, αναφέρει στη σχετική του ανακοίνωση το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών.

“Το σωματείο μας ελπίζει, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, όλοι να αγκαλιάσουν την προσπάθεια μας αυτή, για να γνωρίσουν περισσότεροι Αθηναίοι την ομορφιά και την σπουδαιότητα της Αθήνας, να γνωρίσουν μια Αθήνα που δε μας πληγώνει, αλλά μας κάνει καλύτερους πολίτες”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024