Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Χειμερινός τουρισμός

trivago: Έξι ελληνικοί προορισμοί μεταξύ των 50 δημοφιλέστερων χειμερινών διεθνώς

Βίκυ Καραντζαβέλου - 17 Φεβρουάριος 2016, 10:58

Στην έκτη θέση κάνει την εμφάνισή της το Μέτσοβο, με μέση βαθμολογία 89,23. Η Καστοριά αποτελεί τη δεύτερη ελληνική πόλη της κατάταξης, στην 29η θέση, με ποσοστό δημοτικότητας 85,75. Στην 31η και 32η θέση συναντώνται τα Ιωάννινα και η Έδεσσα. Οι τελευταίοι δύο ελληνικοί προορισμοί είναι το Καρπενήσι σ την 40η θέση με 84,90 και η Πορταριά στην 43η θέση με 84,83.


Ελληνικοί χειμερινοί προορισμοί ξεχώρισαν μεταξύ των κορυφαίων χειμερινών που είναι ιδανικοί για σκι. Η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών trivago.gr πραγματοποίησε έρευνα και παρουσιάζει τους δημοφιλέστερους χειμερινούς προορισμούς.

Oι δημοφιλέστεροι χειμερινοί προορισμοί διεθνώς
Την πλειοψηφία των θέσεων, όπως ήταν αναμενόμενο, έχουν καταλάβει αυστριακοί και ελβετικοί προορισμοί. Αξιοσημείωτη, όμως, είναι και η ύπαρξη αρκετών ελληνικών προορισμών μεταξύ των 50 δημοφιλέστερων χειμερινών, οι οποίο είναι ιδανικοί για σκι. Η κατάταξη περιέχει προορισμούς που είτε διαθέτουν χιονοδρομικό κέντρο, είτε βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από ένα.

Πιο αναλυτικά, την πρώτη θέση της κατάταξης κατέλαβε η αυστριακή πόλη Tux-Hintertux με ποσοστό δημοτικότητας 91,16, ακολουθούμενη από την πόλη Samnaun Dorf της Ελβετίας, με 90,56. Η τρίτη θέση ανήκει στις ΗΠΑ με το Beaver Creek που έχει βαθμολογία 90,13. Η τέταρτη και η πέμπτη θέση ανήκουν στο ιταλικό St.Urlich και στην αυστριακή πόλη Wagrain, αντίστοιχα. Στην έκτη θέση κάνει την εμφάνισή της η πρώτη ελληνική πόλη, το Μέτσοβο, το οποίο έχει μέση βαθμολογία 89,23. Αυτό το ποσοστό δημοτικότητας είναι αρκετά υψηλό ώστε να τοποθετήσει το Μέτσοβο μεταξύ των κορυφαίων 10 χειμερινών προορισμών που ενδείκνυνται για σκι διεθνώς.

Πέραν του Μετσόβου, υπήρξαν και άλλοι ελληνικοί προορισμοί, οι οποίοι βρέθηκαν μεταξύ των 50 δημοφιλέστερων χειμερινών παγκοσμίως. Πιο συγκεκριμένα, η Καστοριά αποτελεί τη δεύτερη ελληνική πόλη της κατάταξης, καταλαμβάνοντας την 29η θέση, με ποσοστό δημοτικότητας 85,75. Ελάχιστα πιο χαμηλά, στην 31η και 32η θέση συναντώνται τα Ιωάννινα και η Έδεσσα. Οι τελευταίοι δύο ελληνικοί προορισμοί, από τους συνολικά έξι που εμφανίστηκαν στην κατάταξη είναι το Καρπενήσι που κατέλαβε την 40η θέση με 84,90 και η Πορταριά  στην 43η θέση με 84,83.
 
Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι 50 δημοφιλέστεροι χειμερινοί προορισμοί διεθνώς, βάσει της δημοτικότητάς τους στην trivago:

*Για τη διαμόρφωση της παγκόσμιας κατάταξης συμπεριλήφθηκαν οι προορισμοί με 40 τουλάχιστον ξενοδοχεία και, αντίστοιχα, τα ξενοδοχεία εκείνα που είχαν το λιγότερο 20 reviews το καθένα.Στη φωτογραφία, το Μέτσοβο.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top