Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΤο 'αθωνικό καλοκαίρι' κατακτά (και) τη Ρώμη
Προώθηση προορισμού

Το 'αθωνικό καλοκαίρι' κατακτά (και) τη Ρώμη

Πρόγραμμα D2D επαγγελματικών συναντήσεων υπόσχεται προσέλκυση ιταλικών τουριστικών γραφείων στην ανατολική Χαλκιδική. Σύμφωνα με τα πορίσματα της μελέτης το 75,4% των ιταλικών αφίξεων στην προαθωνική χερσόνησο αναλώνεται σε καλοκαιρινές διακοπές αναψυχής και σε θαλάσσιες δραστηριότητες της παράκτιας ζώνης.

Πρόγραμμα 8 επαγγελματικών συναντήσεων με εκπροσώπους ιταλικών τουριστικών γραφείων πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Φεβρουαρίου στη Ρώμη από στελέχη και συνεργάτες του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού, οι οποίοι παρουσίασαν στην ιταλική τουριστική αγορά προγράμματα θαλάσσιου τουρισμού, ειδικά διαμορφωμένα για τους εν δυνάμει Ιταλούς επισκέπτες της προαθωνικής χερσονήσου.

Η σύνθεση των προγραμμάτων ακολούθησε συγκεκριμένο σχεδιασμό, ο οποίος δομήθηκε με βάση τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα και τις απαιτήσεις των Ιταλών ταξιδευτών που επισκέπτονται την περιοχή, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στη σχετική μελέτη που εκπονήθηκε πριν λίγους μήνες για λογαριασμό του Οργανισμού. Σύμφωνα με τα πορίσματα της μελέτης το 75,4% των ιταλικών αφίξεων στην προαθωνική χερσόνησο αναλώνεται σε καλοκαιρινές διακοπές αναψυχής και σε θαλάσσιες δραστηριότητες της παράκτιας ζώνης.

Οι Ιταλοί δέχθηκαν με ενθουσιασμό ό,τι σχετίζεται με τις θαλάσσιες προτάσεις της προαθωνικής χερσονήσου: την κρουαζιέρα γύρω από τον Άθωνα, τις θαλάσσιες περιηγήσεις στον αθωνικό κόλπο, τις ιστιοπλοϊκές εξορμήσεις, τις καταδύσεις, τις αλιευτικές εμπειρίες, το υποβρύχιο ψάρεμα και τις θαλάσσιες αθλητικές δραστηριότητες στους τρεις θαλάσσιους κόλπους της ανατολικής Χαλκιδικής.

Ως κλειδί της επιτυχούς έκβασης των συναντήσεων χαρακτηρίστηκε η παρουσίαση της  νέας έντυπης και ηλεκτρονικής έκδοσης του Οργανισμού με τίτλο “Ιστιοπλοΐα, Καταδύσεις & Κρουαζιέρα”, η οποία αποτελεί το πλέον επαγγελματικό εγχειρίδιο “ανάγνωσης” των θαλασσινών τουριστικών προτάσεων της περιοχής αλλά και ένα χρηστικό οδηγό για τους ταξιδευτές. Η ίδια έκδοση παρουσιάσθηκε πριν μία εβδομάδα περίπου (9 και 10 Φεβρουαρίου) στην τουριστική αγορά του Λουξεμβούργου, αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν ειδικές παρουσιάσεις σε τουριστικά γραφεία που διακινούν σχολικό και μαθητικό τουρισμό, οι οποίες εστίασαν στην προώθηση των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής.

Η πρωτοβουλία θα κλείσει τον κύκλο της λίγους μήνες αργότερα. Πιο συγκεκριμένα, στις αρχές Μαΐου συνεργάτες Ιταλού tour operator αναμένονται στην περιοχή, προκειμένου να λάβουν μέρος σε ταξίδι εξοικείωσης με τίτλο το “αθωνικό καλοκαίρι”, και να ζήσουν την εμπειρία σαν αληθινοί επισκέπτες. Στα μέσα Μαΐου εξάλλου Ιταλοί εκπρόσωποι Τύπου από το Τορίνο, το Μιλάνο και τη Ρώμη θα λάβουν μέρος στις δραστηριότητες του Mount Athos Area KOUZINA 2016, οι οποίες αναδεικνύουν τις θαλασσινές γαστρονομικές προτάσεις της περιοχής, δένοντας έτσι τις αριστοτελικές γεύσεις με τη θάλασσα και προβαίνοντας σε “συσχετισμό με θέμα, λόγο και αιτία” του επετειακού “Έτους Αριστοτέλη” με τις υπόλοιπες προσφερόμενες μορφές τουρισμού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024