Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τροφοδοσία

16ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO

Θοδωρής Κουμέλης - 25 Φεβρουάριος 2016, 11:16

Οι τριήμερες διαδικασίες γευσιγνωσίας και βαθμολογίας των 647 δειγμάτων που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου.


Ξεκίνησε χθες ο 16ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης, ο μοναδικός διεθνής διαγωνισμός οίνου που πραγματοποιείται στη χώρα, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO, στη Θεσσαλονίκη. Μετά από δεκαπέντε επιτυχημένες διοργανώσεις, ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης συνεχίζει την πορεία του, ενώ φέτος για δεύτερη φορά πραγματοποιείται παράλληλα και ο Διεθνής Διαγωνισμός Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης.

Οι τριήμερες διαδικασίες γευσιγνωσίας και βαθμολογίας των 647 δειγμάτων που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου ενώ το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από την ιστοσελίδα των διαγωνισμών.35 διακεκριμένοι γευσιγνώστες, 20 από διαφορετικές χώρες του πλανήτη (Νέα Ζηλανδία, ΗΠΑ, Καναδά, Γαλλία, Ιταλία, Βουλγαρία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία, Ισραήλ, Σερβία, Ελβετία, Σουηδία, Κύπρο και Βρετανία) και 15 Έλληνες, δοκιμάζουν, κρίνουν και αξιολογούν τα δείγματα που συμμετέχουν από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βραζιλία, τη Σλοβακία, την Τσεχία και την Τουρκία.

Οι διαγωνισμοί διοργανώνονται από την Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO και σύμφωνα με τον κανονισμό του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (OIV).

Η διεξαγωγή των Διαγωνισμών πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης Detrop-Boutique (26-29/2/16) που διοργανώνει η ΔΕΘ-HELEXPO. Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, ώρα 17:00-19:00, οι επισκέπτες της έκθεσης Detrop-Boutique (περίπτερο 8, πλατεία γευσιγνωσίας) θα έχουν τη δυνατότητα γευσιγνωσίας των βραβευμένων οίνων και αποσταγμάτων των Διαγωνισμών.Η τελετή απονομής των μεταλλίων θα διεξαχθεί το Σάββατο 5 Μαρτίου και ώρα 19:30, στην Αθήνα, στην Αίγλη Ζαπείου, στο πλαίσιο της έκθεσης Oinorama. Επίσης στην έκθεση Oinorama, στο “wine bar οινικών αποκαλύψεων”, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει σε δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις γευσιγνωσίας τους βραβευμένους οίνους και τα βραβευμένα αποστάγματα των Διαγωνισμών, την Κυριακή 6 Μαρτίου, ώρα 17:00-19:00 οι καταναλωτές και τη Δευτέρα 7 Μαρτίου, ώρα 10:00-12:00 οι επαγγελματίες.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top