Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Ryanair καλεί σε ψήφο υπέρ του 'ναι' στο δημοψήφισμα για το Brexit
Αερομεταφορές

Η Ryanair καλεί σε ψήφο υπέρ του 'ναι' στο δημοψήφισμα για το Brexit

Η Ryanair συμφωνεί ότι η ΕΕ χρειάζεται μεταρρύθμιση, μείωση της γραφειοκρατίας και περισσότερη αποτελεσματικότητα προς όφελος των καταναλωτών της Ευρώπης. Ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτή η μεταρρύθμιση είναι για το Ηνωμένο Βασίλειο να ηγηθεί μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι εκτός.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair λέει “ναι” στην παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, στο ευρωπαϊκό δημοψήφισμα στις 23 Ιουνίου. Η Ryanair, η οποία απασχολεί πάνω από 3.000 άτομα σε 13 βάσεις αεροδρομίων και μεταφέρει πάνω από 35 εκατ. πελάτες μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρώπης κάθε χρόνο, επιβεβαίωσε ότι θα αγωνιστεί ενεργά για ένα “ναι” στην ψηφοφορία.

Μία από τις μεγάλες επιτυχίες της Ευρώπης ήταν η απορρύθμιση των αερομεταφορών στα τέλη της δεκαετίας του ’80, η οποία “έσπασε” το καρτέλ υψηλών ναύλων των μεγάλών αεροπορικών εταιρειών της Ευρώπης και προώθησε την άνοδο των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού ναύλου (με επικεφαλής της Ryanair), οι οποίες μετέτρεψαν τα αεροπορικά ταξίδια, τον τουρισμό, την οικονομική ανάπτυξη και την απασχόληση, ιδιαίτερα στη Βρετανία, όπου η Ryanair και αυξάνεται με έντονους ρυθμούς σε πόλεις όπως το Μπέρμιγχαμ, το Μπρίστολ, το Εδιμβούργο, Γλασκόβη και το Μάντσεστερ, μεταξύ άλλων.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια μερικά από τα οφέλη των αεροπορικών ταξιδιών χαμηλού ναύλου για τους Βρετανούς καταναλωτές έχουν “διαβρωθεί” από κυβερνητικούς κανονισμούς, συμπεριλαμβανομένων του φόρου APD travel tax στο Ηνωμένο Βασίλειο και της αποτυχίας της ΕΕ του σχεδίου “Single Sky”. Η Ryanair παραμένει σε κριτική στάση απέναντι στην αποτυχία τόσο της βρετανικής κυβέρνησης όσο και της ΕΕ για την προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης με οικονομικούς ναύλους σε θέματα όπως ο παραπάνω φόρος στο Ηνωμένο Βασίλειο και η συνεχιζόμενη αναποφασιστικότητα για πρόσθετη χωρητικότητα αεροδιαδρόμων στα νοτιοανατολικά. Παρ’όλα αυτά, εξακολουθεί να παραμένει αφοσιωμένος υποστηρικτής της θέσης για παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρώπη, διότι:

  • αυτό θα οδηγήσει σε περισσότερες θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη
  • η πολιτική “ανοικτών ουρανών’ της ΕΕ έχει μεταμορφώσει τον βρετανικό τουρισμό και τις προοπτικές δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας
  • η ελεύθερη κυκλοφορία αγαθών και υπηρεσιών έχει μετατρέψει το Ηνωμένο Βασίλειο σε μία από τις πιο ανταγωνιστικές και με καλύτερες επιδόσεις οικονομίες της Ευρώπης
  • οι μεταρρυθμίσεις που διαπραγματεύεται ο David Cameron προστατεύουν τη βρετανική λίρα, περιορίζουν τη μετανάστευση και δημιουργουν στενότερους δεσμούς με τη ΕΕ, με παράλληλη μείωση της γραφειοκρατίας
  • οι ξένες επενδύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο θα χαθούν μεταφερόμενες σε Ιρλανδία και Γερμανία, εάν η Βρετανία εγκαταλείψει την Ευρώπη.

Η Ryanair συμφωνεί ότι η ΕΕ χρειάζεται μεταρρύθμιση, μείωση της γραφειοκρατίας και περισσότερη αποτελεσματικότητα προς όφελος των καταναλωτών της Ευρώπης. Ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτή η μεταρρύθμιση είναι για το Ηνωμένο Βασίλειο να ηγηθεί εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι εκτός, όπου, όπως η Νορβηγία, το Ηνωμένο Βασίλειο θα εξακολουθεί να πληρώνει, θα εξακολουθεί να τηρεί τους ευρωπαϊκούς κανόνες, αλλά δε θα έχει καμία επιρροή στη λήψη αποφάσεων.

Στο Λονδίνο, ο γενικός διευθυντής της Ryanair, Michael O’Leary, δήλωσε: “Ως η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου, η Ryanair είναι απολύτως σίγουρη ότι η οικονομία της χώρας και οι μελλοντικές προοπτικές ανάπτυξης της είναι ισχυρότερα ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από ό,τι έξω από την ΕΕ. Αφήνοντας την Ευρώπη δε θα σώσει τα βρετανικά χρήματα ούτε θα μειώσει τη γραφειοκρατία, επειδή, όπως η Νορβηγία, το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να συνεχίσει να συμβάλλει στην Ευρώπη και να τηρεί τους κανόνες της, αν θέλει να συνεχίσει να συναλλάσσεται ελεύθερα με την Ευρώπη. Συνεπώς, είναι σαφές ότι οι Βρετανοί ψηφοφόροι πρέπει να ψηφίσουν ‘ναι’ στην Ευρώπη και ‘ναι’ στην αναμορφωμένη Ευρώπη, που υποστηρίζει ο David. Η Ryanair, ο κόσμος μας και εγώ προσωπικά ελπίζω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πελατών μας θα εργαστούμε όλοι μαζί μέσα στους επόμενους μήνες για να πούμε ένα ηχηρό ‘ναι’ στην ψηφοφορία στις 23 Ιουνίου”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024