Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Μ. Κόνσολας (ΝΔ): 'Η πιο βαριά απώλεια θα είναι ο τουρισμός, από τον εγκλωβισμό προσφύγων στα νησιά'

Βίκυ Καραντζαβέλου - 26 Φεβρουάριος 2016, 10:43

'Οι κρατήσεις στα νησιά του Βορείου Αιγαίου έχουν ήδη καταρρεύσει, ενώ στην Κω οι κρατήσεις δείχνουν μια άνευ προηγουμένου πτώση. Οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι το μέτρο θα είναι προσωρινό δεν πείθουν κανένα', λέει ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ.


Ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ κ. Μάνος Κόνσολας, αναφερόμενος στο σχέδιο της κυβέρνησης να εγκλωβίσει πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες στα νησιά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ χρησιμοποιώντας ως λεκτικό σχήμα την ‘επιβράδυνση μεταφοράς μεταναστών από τα νησιά’, ουσιαστικά προχωρά σε αυτό που είχαμε προβλέψει από την πρώτη στιγμή: εγκλωβίζει πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες στα νησιά του Αιγαίου.

Τώρα όλοι πλέον καταλαβαίνουν τι σημαίνει ‘hot spot’ στα νησιά. Ιδιαίτερα σε νησιά που αποτελούν κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, όπως η Κως.

Ο τουρισμός θα αποτελέσει όχι παράπλευρη, αλλά την πιο βαριά απώλεια.

Οι κρατήσεις στα νησιά του Βορείου Αιγαίου έχουν ήδη καταρρεύσει ενώ στην Κω οι κρατήσεις δείχνουν μια άνευ προηγουμένου πτώση. Οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι το μέτρο θα είναι προσωρινό δεν πείθουν κανένα. Με συνοριακούς ελέγχους και απροθυμία των άλλων ευρωπαϊκών χωρών να δεχθούν αναλογική κατανομή προσφύγων, όλοι αντιλαμβάνονται τι θα συμβεί.

Παράλληλα στην Ελλάδα, η μεγάλη πλειοψηφία των εισερχομένων δεν είναι πρόσφυγες, αλλά παράνομοι μετανάστες ακόμα και από τις χώρες της Β. Αφρικής. Αυτοί δεν μπορούν να ταξιδέψουν; Αυτούς δεν τους δέχονται πίσω οι χώρες τους; Για όλους αυτούς, τι θα κάνει η κυβέρνηση που μέχρι πρότινος αρνούνταν το διαχωρισμό προσφύγων και παράνομων μεταναστών και a priori τους θεωρούσε όλους πρόσφυγες;

Η κυβέρνηση δεν μπορεί, αποδεδειγμένα, να διαχειριστεί το μεταναστευτικό. Δε λειτουργεί ως κυβέρνηση, αλλά ως ακτιβιστική οργάνωση. Οι πρώτοι που πληρώνουν το τίμημα είναι τα νησιά μας και ο τουρισμός”.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top