Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜ. Κόνσολας (ΝΔ): 'Η πιο βαριά απώλεια θα είναι ο τουρισμός, από τον εγκλωβισμό προσφύγων στα νησιά'
Τουριστική πολιτική

Μ. Κόνσολας (ΝΔ): 'Η πιο βαριά απώλεια θα είναι ο τουρισμός, από τον εγκλωβισμό προσφύγων στα νησιά'

'Οι κρατήσεις στα νησιά του Βορείου Αιγαίου έχουν ήδη καταρρεύσει, ενώ στην Κω οι κρατήσεις δείχνουν μια άνευ προηγουμένου πτώση. Οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι το μέτρο θα είναι προσωρινό δεν πείθουν κανένα', λέει ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ κ. Μάνος Κόνσολας, αναφερόμενος στο σχέδιο της κυβέρνησης να εγκλωβίσει πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες στα νησιά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χρησιμοποιώντας ως λεκτικό σχήμα την ‘επιβράδυνση μεταφοράς μεταναστών από τα νησιά’, ουσιαστικά προχωρά σε αυτό που είχαμε προβλέψει από την πρώτη στιγμή: εγκλωβίζει πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες στα νησιά του Αιγαίου.

Τώρα όλοι πλέον καταλαβαίνουν τι σημαίνει ‘hot spot’ στα νησιά. Ιδιαίτερα σε νησιά που αποτελούν κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, όπως η Κως.

Ο τουρισμός θα αποτελέσει όχι παράπλευρη, αλλά την πιο βαριά απώλεια.

Οι κρατήσεις στα νησιά του Βορείου Αιγαίου έχουν ήδη καταρρεύσει ενώ στην Κω οι κρατήσεις δείχνουν μια άνευ προηγουμένου πτώση. Οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι το μέτρο θα είναι προσωρινό δεν πείθουν κανένα. Με συνοριακούς ελέγχους και απροθυμία των άλλων ευρωπαϊκών χωρών να δεχθούν αναλογική κατανομή προσφύγων, όλοι αντιλαμβάνονται τι θα συμβεί.

Παράλληλα στην Ελλάδα, η μεγάλη πλειοψηφία των εισερχομένων δεν είναι πρόσφυγες, αλλά παράνομοι μετανάστες ακόμα και από τις χώρες της Β. Αφρικής. Αυτοί δεν μπορούν να ταξιδέψουν; Αυτούς δεν τους δέχονται πίσω οι χώρες τους; Για όλους αυτούς, τι θα κάνει η κυβέρνηση που μέχρι πρότινος αρνούνταν το διαχωρισμό προσφύγων και παράνομων μεταναστών και a priori τους θεωρούσε όλους πρόσφυγες;

Η κυβέρνηση δεν μπορεί, αποδεδειγμένα, να διαχειριστεί το μεταναστευτικό. Δε λειτουργεί ως κυβέρνηση, αλλά ως ακτιβιστική οργάνωση. Οι πρώτοι που πληρώνουν το τίμημα είναι τα νησιά μας και ο τουρισμός”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024