Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Δράσεις για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού και τη στήριξη των νησιών που δέχονται πιέσεις

Τατιάνα Ρόκου - 04 Μάρτιος 2016, 16:25

Το Υπουργείο Τουρισμού αναφέρει ότι η συνολική εικόνα του ελληνικού τουρισμού είναι θετική, σύμφωνα και με την πλέον πρόσφατη εικόνα στις κρατήσεις. Η διαφαινόμενη μέχρι στιγμής διστακτικότητα στις προκρατήσεις για ορισμένους προορισμούς οφείλεται στη συγκράτηση των κρατήσεων στην Ευρώπη συνολικά, λόγω του γενικότερου κλίματος και των γεωπολιτικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή.


Πρόγραμμα δράσεων για την προώθηση και προβολή του ελληνικού τουρισμού  στο εξωτερικό καθώς και για τη στήριξη των νησιών του Αιγαίου που έχουν δεχθεί πιέσεις από τις προσφυγικές ροές, έχει καταρτίσει η αρμόδια αναπλ. υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά. Οι δράσεις αυτές έχουν ξεκινήσει και υλοποιούνται εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου με στόχο την ενίσχυση του μεριδίου της αγοράς και την αύξηση των δημοσίων εσόδων το 2016.

Η αναπλ. υπουργός ολοκλήρωσε εθνικές συμφωνίες με τους μεγάλους Tour Operators της Ευρώπης και της Ρωσίας για αύξηση μεριδίου, επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και δημιουργία νέων εγχώριων τουριστικών προορισμών. Ο ελληνικός τουρισμός διεισδύει σε νέες αγορές, διεκδικώντας νέες απευθείας πτήσεις τη θερινή περίοδο με Κίνα, Κορέα, Μέση Ανατολή και ΗΠΑ.

Υλοποιείται στοχευμένο πρόγραμμα προώθησης και προβολής της Ελλάδος στο εξωτερικό που περιλαμβάνει κοινό πρόγραμμα διαφημιστικών ενεργειών με διεθνείς Tour Operators για διατήρηση και αύξηση μεριδίου αγοράς και στοχευμένη προώθηση για τις προκρατήσεις/κρατήσεις τελευταίας στιγμής, μέσα από καμπάνιες, Διαδίκτυο, Social Media κ.λπ.

Η συνολική εικόνα του ελληνικού τουρισμού παρουσιάζει θετικό πρόσημο, σύμφωνα και με την πλέον πρόσφατη εικόνα στις κρατήσεις. Η διαφαινόμενη μέχρι στιγμής διστακτικότητα στις προκρατήσεις για ορισμένους προορισμούς οφείλεται στη συγκράτηση των κρατήσεων στην Ευρώπη συνολικά, λόγω του γενικότερου κλίματος και των γεωπολιτικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή.

Οι συντονισμένες δράσεις που υλοποιεί το Υπουργείο και ο ΕΟΤ για την τόνωση των νησιών που δέχθηκαν πιέσεις περιλαμβάνουν:

  • Προώθηση και στήριξη των προορισμών από την αναπλ. υπουργό, κα Έλενα Κουντουρά στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB στο Βερολίνο την ερχόμενη εβδομάδα, όπου διαμορφώνονται οι ετήσιες πωλήσεις για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια τουριστική αγορά.
  • Διοργάνωση Fam Trips δημοσιογράφων, bloggers και Tour Operators από το Υπουργείο και τον ΕΟΤ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, στα νησιά Κω, Σάμο, Λέσβο, Χίο για την προβολή της ομορφιάς των προορισμών και της εικόνας ομαλότητας που παρουσιάζουν. Η συγκεκριμένη δράση θα ξεκινήσει με την ολοκλήρωση και πλήρη λειτουργία των Κέντρων Ταυτοποίησης, τα οποία θα είναι αθέατα, απολύτως ελεγχόμενα και μακριά από περιοχές και χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος.
  • Στήριξη των προκρατήσεων των νησιών με ειδικό κονδύλι για κοινές δράσεις προβολής του ΕΟΤ και των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τους Tour Operators.
  • Συμμετοχή και παρουσία των νησιών στις εκθέσεις του ΕΟΤ χωρίς επιβάρυνση.
  • Σχεδιασμός και υλοποίηση καμπάνιας social media από το Υπουργείο με τη στήριξη των περιφερειών και του ΣΕΤΕ, με στόχο την ενίσχυση των προκρατήσεων και των κρατήσεων τελευταίας στιγμής στα νησιά.
  • Πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στα νησιά.
  • Πρόγραμμα παρακολούθησης και κατεύθυνσης θετικής δημοσιότητας των νησιών στις χώρες Αγγλία, Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία και ΗΠΑ από τον ΕΟΤ, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και τον ΣΕΤΕ.

Επιπλέον, θα υποστηριχθεί και ο τουρισμός στην Αττική για να διατηρηθεί η ενισχυμένη δυναμική του τα τελευταία χρόνια  ως προορισμός city-break, κρουαζιέρας και “αθηναϊκής Ριβιέρας”.

Σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Αθηναίων και την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών- Αττικής θα διασφαλίζεται η ελεγχόμενη κατεύθυνση των προσφυγικών ροών μακριά από τις τουριστικές περιοχές, η ενίσχυση της τουριστικής αστυνομίας  για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών στις πύλες εισόδου και τα τουριστικά σημεία, και η ενισχυμένη προβολή του προορισμού στο εξωτερικό.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top