Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ενοικίαση αυτοκινήτου

Αύξηση 13,5% του κύκλου εργασιών για την Autohellas το 2015

Τατιάνα Ρόκου - 31 Μάρτιος 2016, 10:49

Αύξηση κύκλου εργασιών και κερδοφορίας σε Ελλάδα και βαλκανικές χώρες ανακοίνωσε η Autohellas. Ακόμη, αύξηση κατά 32,6% στα κέρδη προ φόρων, 16% στα κέρδη μετά φόρων.


H αύξηση του κύκλου εργασιών από βραχυχρόνιες ενοικιάσεις (Rent a Car), καθώς και η επιστροφή σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης των μακροχρόνιων μισθώσεων (Fleet Management), τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες του εξωτερικού οδήγησαν σε επίπεδο ομίλου στη σημαντική αύξηση της δραστηριότητας και της κερδοφορίας για το 2015.

Αναλυτικότερα, το 2015, ο συνολικός κύκλος εργασιών του Ομίλου Autohellas ήταν αυξημένος κατά 13,5%, και ανήλθε στα 182,9 εκατ. ευρώ, έναντι 161,1 εκατ. ευρώ το 2014. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων ενισχύθηκαν κατά 32,6% και ανήλθαν στα 27,6 εκατ. ευρώ. Τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 18,6 εκατ. ευρώ, από 16,1 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 16% καθώς η αύξηση του φορολογικού συντελεστή σε 29% επηρέασε τόσο το φόρο της περιόδου όσο και τον αναβαλλόμενο φόρο.   


Ειδικότερα σε σχέση με τη δραστηριότητα στην Ελλάδα, η αύξηση του Renting οφείλεται κυρίως στην ενδυνάμωση του τουρισμού, στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του δικτύου  αλλά και στην περαιτέρω διείσδυση των τριών brands της Hertz International (Hertz, Thrifty και Firefly).
 
Άνοδο παρουσίασαν και τα έσοδα του Fleet Management, δραστηριότητα που σχετίζεται μόνο με εταιρικούς πελάτες παρά τις δυσχερείς συνθήκες που επικράτησαν λόγω τραπεζικής αργίας και των Capital Controls  στην εγχώρια αγορά και ζήτηση.

Αντίστοιχα, αυξημένα είναι τα αποτελέσματα του ομίλου στο εξωτερικό. Κατά το 2015 ο Όμιλος ενίσχυσε περαιτέρω τη δραστηριότητα των θυγατρικών του στις Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρο, Σερβία και Μαυροβούνιο που είχαν όλες θετικό ρυθμό ανάπτυξης και συμβολή στην κερδοφορία. Συγκεκριμένα η δραστηριότητα των θυγατρικών εξωτερικού ξεπέρασε τα 6.000 αυτοκίνητα και συνεισέφερε 27% στα κέρδη μετά φόρων για το 2015. Παράλληλα, κατά το 2015 ο Όμιλος διασφάλισε τα δικαιώματα της Hertz για την Ουκρανία και την Κροατία, που γίνονται πλέον η 6η και η 7η χώρα που έχει στην ευθύνη του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη διάρκεια του έτους ο Όμιλος επένδυσε 104,6 εκατ. ευρώ στην αγορά 8.300 αυτοκινήτων, διατηρώντας την δυναμική ανανέωσης του στόλου, αλλά και ενισχύοντας την αγοραστική του δύναμη.

Ο κ. Θ. Βασιλάκης, πρόεδρος της εταιρείας, δήλωσε: “Το 2015 είχαμε άλλη μια χρονιά ανάπτυξης και κερδοφορίας. Καταφέραμε μέσα στη χρονιά των Capital Controls να ενισχύσουμε τα μεγέθη μας στην Ελλάδα, αλλά και τις βάσεις μας για περαιτέρω ανάπτυξη στο εξωτερικό. Οι συνέργειες τόσο σε αγοραστική δύναμη όσο και σε δυνατότητα σύναψης εμπορικών συμφωνιών στον τουρισμό θα είναι πλέον σημαντικές με τέσσερις χώρες προορισμού (Ελλάδα, Κύπρο, Μαυροβούνιο & Κροατία) στο προϊοντικό portfolio της εταιρείας μας. Ζητούμενο είναι η περαιτέρω ωρίμανση σε οργάνωση και συστήματα για την αποτελεσματική εκμετάλλευση αυτής της ευκαιρίας”.

Το Διοικητικό Συμβούλιο κατά το έτος 2016 προτείνει τη διανομή μερίσματος ποσού 0,85 ευρώ ανά μετοχή για τα κέρδη χρήσεως 2015, η οποία θα εγκριθεί στην ερχόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top