Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤο Ισραήλ εκδίδει ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία λόγω ISIS
Προορισμοί

Το Ισραήλ εκδίδει ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία λόγω ISIS

Αδειάζει και από Ισραηλινούς τουρίστες η Τουρκία, καθώς η χώρα εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία, σύμφωνα με την οποία προειδοποιεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν την Τουρκία 'το γρηγορότερο δυνατόν'.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία, ύστερα από τον θάνατο Ισραηλινών τουριστών στην Κωνσταντινούπολη.

Πιο συγκεκριμένα, το Ισραήλ προειδοποιεί για “βάσιμο υψηλό κίνδυνο” στην Τουρκία και συμβουλεύει τους πολίτες του να εγκαταλείψουν τη γειτονική χώρα το συντομότερο δυνατόν, καθώς επίσης και να αποφεύγουν τα ταξίδια εκεί.

Ο “βάσιμος υψηλός κίνδυνος” αποτελεί το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού που μπορεί να εκδώσει το Ισραήλ. Η ταξιδιωτική οδηγία εκδόθηκε όταν τρεις Ισραηλινοί τουρίστες σκοτώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη ύστερα από επίθεση βομβιστή αυτοκτονία τον Μάρτιο.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα ότι “ο κίνδυνος περισσότερων επιθέσεων από ττομοκρατικές οργανώσεις αυξάνεται, με έμφαση σε αυτές του Ισλαμικού Κράτους (ή ISIS), σε τουριστικούς προορισμούς και, γενικότερα, εναντίον Ισραηλινών τουριστών”.

Το Ισραήλ έχει εκδόσει τον ίδιο επίπεδο συναγερμού και για την Τυνησία, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, ενώ έχει θέσει στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού τη Χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο, τη Σομαλία, το Σουδάν και τη Λιβύη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024