Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΤον Απρίλιο ανοίγει τις πόρτες του το Ελληνικό Κέντρο Τουρισμού και Εμπορίου στην Πολωνία
Τουρισμός και επιχειρηματικότητα

Τον Απρίλιο ανοίγει τις πόρτες του το Ελληνικό Κέντρο Τουρισμού και Εμπορίου στην Πολωνία

Τα γραφεία του Ελληνικού Κέντρου ανοίγουν φέτος τον Απρίλιο στο εμπορικό κέντρο της Βαρσοβίας και από όπου, 365 ημέρες τον χρόνο, οι Πολωνοί θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για προορισμούς, επιχειρήσεις και προϊόντα από όλη την Ελλάδα.

Το Ελληνικό Κέντρο Τουρισμού και Εμπορίου είναι μία ιδιωτική πρωτοβουλία της ελληνικής εταιρείας Future Need, σε συνεργασία με την North Events, με σκοπό την σταθερή προβολή και προώθηση της ελληνικής τουριστικής και εξαγωγικής βιομηχανίας στην αγορά της Πολωνίας.

Οι στόχοι του Ελληνικού Κέντρου είναι να ενισχύει την ταυτότητα της Ελλάδας για τους κλάδους του τουρισμού και των προϊόντων, να αποτελέσει έναν σύγχρονο φορέα ενημέρωσης για το κοινό αλλά και για τις επιχειρήσεις και φορείς της Πολωνίας, και να βοηθήσει ως δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ ελληνικής και πολωνικής πλευράς για την ανάπτυξη συνεργασιών και συνεργιών.

Τα γραφεία του Ελληνικού Κέντρου ανοίγουν φέτος τον Απρίλιο στο εμπορικό κέντρο της Βαρσοβίας και από όπου, 365 ημέρες τον χρόνο, οι Πολωνοί θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για προορισμούς, επιχειρήσεις και προϊόντα από όλη την Ελλάδα.

Η Πολωνία είναι η 8η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η 21η μεγαλύτερη παγκόσμια (βάση ΑΕΠ) μετρώντας σχεδόν 39 εκατ. δυνητικούς καταναλωτές. Επιπρόσθετα, ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης της Πολωνίας είναι από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους της Ευρώπης αφού διαθέτει μία ισχυρή εγχώρια αγορά, χαμηλό ιδιωτικό χρέος και νομισματική ευελιξία.

Για την Ελλάδα οι κλάδοι του τουρισμού και των προϊόντων γνωρίζουν ήδη σημαντική αύξηση στην Πολωνία και ακόμη μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης. Είναι χαρακτηριστικό ότι την περίοδο 2015 οι Πολωνοί επισκέπτες στην χώρα μας ξεπέρασαν τους 700.000 σημειώνοντας μία συνολική αύξηση της τάξεως του 50% από την περίοδο 2013-2014.

Αντίστοιχα την περίοδο 2009 – 2014 οι Ελληνικές εξαγωγές ξεπέρασαν το ποσό των 300 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας μία αύξηση 60%. Κύρια εξαγώγιμα προϊόντα είναι τα νωπά φρούτα, τα τυριά, τα νωπά ψάρια και φιλέτα και το ελαιόλαδο.

Το Ελληνικό Κέντρο Τουρισμού και Εμπορίου πέραν του ενημερωτικού του χαρακτήρα αναλαμβάνει δράσεις όπως προγράμματα προβολής και διαφήμισης, εκδηλώσεις και παρουσιάσεις προορισμών, εξειδικευμένες καμπάνιες για τουρισμό και τρόφιμα/ προϊόντα και υπηρεσίες γραφείου τύπου. Από τις σημαντικότερες δράσεις του Κέντρου όμως είναι η καθ’όλη τη διάρκεια του έτους  υποστήριξη και συντονισμός των διοργανώσεων “Grecka Panorama” και “The Greek Fod Festival”, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν 2-4 Δεκεμβρίου 2016 στο εθνικό στάδιο της Βαρσοβίας PGE NARODOWY.

Ο σκοπός του Ελληνικού Κέντρου που πλαισιώνει όλες τις παραπάνω δραστηριότητες είναι η κάλυψη της ανάγκης για μία μόνιμη, σταθερή, ετήσια παρουσίαση για τους κλάδους του ελληνικού τουρισμού και των ελληνικών προϊόντων σε μία από τις σημαντικότερες και ταχύτερα αναδυόμενες οικονομίες της Ευρώπης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να επικοινωνήσει με το Ελληνικό Κέντρο Τουρισμού και Εμπορίου στην Πολωνία στην διεύθυνση Ul. Nowogrodzka 42, 00-695 Warszawa, Polska, Tel. +48 22 255 08 01 και στην Ελλάδα με την Future Need και τη North Events, στα τηλ. +30 210 9734859 και +30 210 9713281, info@north-e.com, www.greekcenter.pl, www.greckapanorama.pl.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024