Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικά λεωφορεία

Απαράδεκτη θεωρεί η ΓΕΠΟΕΤ τη διενέργεια μεταφοράς προσφύγων από τα ΚΤΕΛ

Θοδωρής Κουμέλης - 01 Απρίλιος 2016, 15:46

Με 'εξαιρετικά επείγουσα' επιστολή της, η ΓΕΠΟΕΤ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το άρθρο 80, που επιτρέπει στα ΚΤΕΛ τη διενέργεια μεταφοράς προσφύγων.


Η ΓΕΠΟΕΤ διαμαρτύρεται έντονα για το γεγονός ότι με το άρθρο 80 του Σχεδίου Νόμου “Οργάνωση και Λειτουργία Υπηρεσίας Ασύλου, Αρχής Προσφύγων, Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης... και άλλες διατάξεις”, το οποίο κατετέθη χθες στη Βουλή προς συζήτηση και ψήφιση, επιτρέπεται στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ να πραγματοποιήσουν το έργο της μεταφοράς προσφύγων. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε σχετική επιστολή της προς τον πρωθυπουργό κ. Αέξη Τσίπρα και τους αρχηγούς των κομμάτων, “σε κάθε περίπτωση ο κλάδος των τουριστικών γραφείων και των τουριστικών λεωφορείων είναι ανάστατος και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει την καταστρατήγηση της υπάρχουσας νομοθεσίας περί μεταφοράς επιβατών, προσφύγων εν προκειμένω”.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής της ΓΕΠΟΕΤ:

“Προς: κύριο Αλέξη Τσίπρα, πρωθυπουργό
κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη, πρόεδρο Νέας Δημοκρατίας
κυρία Φώφη Γεννηματά, πρόεδρο ΠΑΣΟΚ
κύριο Πάνο Καμμένο, πρόεδρο ΑΝΕΛ και Υπουργό Εθνικής Άμυνας
κύριο Βασίλη Λεβέντη, πρόεδρο Ένωσης Κεντρώων
κύριο Νίκο Μιχαλολιάκο, γενικό γραμματέα Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή
κύριο Δημήτρη Κουτσούμπα, γενικό γραμματέα ΚΕ ΚΚΕ
κύριο Σταύρο θεοδωράκη, επικεφαλής Κόμματος “ΠΟΤΑΜΙ”
κύριο Χρήστο Σπίρτζη, υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
κυρία Έλενα Κουντουρά, αναπληρωτή υπουργό Τουρισμού
κύριο Γιάννη Μουζάλα, αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής
κυρία Μαρίνα Χρυσοβελώνη, υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
κύριο Δημήτρη Βίτσα, αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας
κυρία Πέτη Πέρκα, γενική γραμματέα Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ, κυρίες και κύριοι αρχηγοί των κομμάτων, κυρίες και κύριοι υπουργοί, κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Ως ο δευτεροβάθμιος φορέας εκπροσώπησης των τουριστικών γραφείων και των επιχειρήσεων τουριστικών λεωφορείων της χώρας επιθυμούμε να διαμαρτυρηθούμε εντόνως για το γεγονός ότι με το άρθρο 80 του Σχεδίου Νόμου “Οργάνωση και Λειτουργία Υπηρεσίας Ασύλου, Αρχής Προσφύγων, Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης... και άλλες διατάξεις”, το οποίο κατετέθη χθες στη Βουλή προς συζήτηση και ψήφιση, επιτρέπεται στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ να πραγματοποιήσουν το έργο της μεταφοράς προσφύγων.

Είναι απαράδεκτο κατά παρέκκλιση των Νόμων 711/77 και 2963/2001 καταχρηστικά να δίνεται στα ΚΤΕΛ το δικαίωμα μεταφοράς προσφύγων ως “ρουσφέτι”, όταν αυτή η μεταφορά αποτελεί αποκλειστικό έργο των τουριστικών λεωφορείων ΔΧ της χώρας, για τα οποία υφίσταται υπερεπάρκεια οχημάτων στο σύνολο της επικράτειας και άρα σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται η επίκληση επείγουσας ανάγκης για τη χρήση λεωφορείων των ΚΤΕΛ.

Κύριε Πρωθυπουργέ, το ελληνικό κράτος επί σειρά ετών αναζητεί δικαιολογίες για να εξυπηρετεί τα ΚΤΕΛ ρουσφετολογικά και να τους δίνει έργο που έχει κατοχυρωθεί με σειρά νόμων και δικαστικών αποφάσεων από τα τουριστικά λεωφορεία, χωρίς αντίστοιχα να επιτρέπει στα τουριστικά λεωφορεία να πραγματοποιούν συγκοινωνιακό έργο, το οποίο έχει δοθεί με απευθείας ανάθεση στα ΚΤΕΛ και δεν έχει απελευθερωθεί, παρά τις συνεχείς πιέσεις όλων και του ΟΟΣΑ. Άρα αν κατ’ εξαίρεση τους δινόταν έργο μεταφοράς προσφύγων για έξι μήνες – όπως το άρθρο 80 του εν λόγω  σχεδίου νόμου εισηγείται – αντίστοιχα θα έπρεπε να δοθεί δικαίωμα για το ίδιο διάστημα και στα τουριστικά λεωφορεία να πραγματοποιήσουν το συγκοινωνιακό έργο των ΚΤΕΛ, ώστε να καλύψουν το κενό που θα δημιουργηθεί στις υπεραστικές γραμμές από τη χρήση λεωφορείων των ΚΤΕΛ για τους πρόσφυγες.

Σε κάθε περίπτωση ο κλάδος των τουριστικών γραφείων και των τουριστικών λεωφορείων είναι ανάστατος και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει την καταστρατήγηση της υπάρχουσας νομοθεσίας περί μεταφοράς επιβατών, προσφύγων εν προκειμένω. Ήδη με σχετική επιστολή στις 22/3/2016 η Ομοσπονδία έχει ενημερώσει όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς για την αποκλειστικότητα του έργου, η οποία όμως αγνοήθηκε παντελώς και πλέον είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε άμεσες απεργιακές κινητοποιήσεις, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην αρχή της τουριστικής περιόδου.

Η μεταφορά προσφύγων αποτελεί αποκλειστικό έργο των τουριστικών λεωφορείων ΔΧ της χώρας, το πραγματοποιούμε από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η προσφυγική κρίση και δεν θα επιτρέψουμε στα ΚΤΕΛ να νομιμοποιήσουν έργο το οποίο κάνουν παράνομα με την επίφαση της έκτακτης ανάγκης. Τα τουριστικά λεωφορεία άλλωστε είναι τα μόνα που μπορούν αξιόπιστα να ανταποκριθούν άμεσα και με οποιαδήποτε διαθεσιμότητα απαιτηθεί οπουδήποτε στην Ελλάδα, καθώς ο αριθμός τους ξεπερνά τις 7500.

Κύριε πρωθυπουργέ, κυρίες, κύριοι, το εν λόγω άρθρο 80 που επιτρέπει στα ΚΤΕΛ τη διενέργεια μεταφοράς προσφύγων είναι απαράδεκτο και σας καλούμε να το αποσύρετε”.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top