Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Σιδηρόδρομος

Εκδηλώσεις και ειδικές τιμές εισιτηρίων στον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο τον Μάιο, για τα 120ά γενέθλια της γραμμής

Τατιάνα Ρόκου - 08 Απρίλιος 2016, 10:43

Πρόγραμμα ταξιδιών σχεδιάστηκε με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος 120 ετών λειτουργίας του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου Διακοπτού - Καλαβρύτων, που εμπνεύστηκε και ολοκλήρωσε ο Χαρίλαος Τρικούπης -επιτυγχάνοντας έναν κατασκευαστικό άθλο ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα. Σκοπός είναι η καθιέρωση του Μαΐου κάθε έτους, σε 'Μήνα Οδοντωτού'.


Σε μήνα μοναδικών αποδράσεων και εμπειριών στη φύση αναδεικνύεται ο Μάιος. Η συνεργασία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) του Δήμου Αιγιαλείας, του Δήμου Καλαβρύτων, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του Φορέα Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού, της Αχαΐα Αναπτυξιακή ΑΕ, του Συλλόγου Ορειβασίας, Χιονοδρομίας, Αναρρίχησης και Προστασίας του Περιβάλλοντος Καλαβρύτων και του Συλλόγου Φίλων του Οδοντωτού, δημιούργησε ένα ελκυστικό πρόγραμμα γεμάτο ταξίδια με χαμηλό εισιτήριο, πεζοπορία στο μοναδικό Φαράγγι του Βουραϊκού, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και τοπικών προϊόντων, ημερίδες, μουσικές εκδηλώσεις, έκθεση σπάνιου φωτογραφικού υλικού για τον Οδοντωτό, παρουσίαση βιβλίου από το Γενικό Λύκειο Διακοπτού και άλλα πολλά που ήδη δρομολογούνται.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος 120 ετών λειτουργίας του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου Διακοπτού-Καλαβρύτων, που εμπνεύστηκε και ολοκλήρωσε ο Χαρίλαος Τρικούπης -επιτυγχάνοντας έναν κατασκευαστικό άθλο ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα. Σκοπός είναι η καθιέρωση του Μαΐου κάθε έτους, σε “Μήνα Οδοντωτού”.

Ο Οδοντωτός είναι ένα από τα σπάνια οδοντωτά τραίνα στον κόσμο, λόγω του μικρού πλάτους της γραμμής του (μόλις 75 εκατοστά), η οποία ενώνει το Διακοπτό με τα Καλάβρυτα, “το κύμα με το βουνό”, διασχίζοντας το πανέμορφο Φαράγγι του Βουραϊκού που είναι ενταγμένο στο δίκτυο γεωπάρκων της UNESCO.

Φέτος το Μάιο, η περιοχή Αιγιαλείας-Καλαβρύτων καλεί όλους να χαρούν  τη μοναδική διαδρομή, διασχίζοντας ένα μοναδικό καμβά χρωμάτων, σε μια απόδραση που κοστίζει λίγο και προσφέρει συναρπαστικές, αξέχαστες στιγμές στους ταξιδιώτες.

Με απόφαση της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που είναι και συνδιοργανώτρια της σειράς εκδηλώσεων, οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

  • Για όλα τα σχολεία από Δευτέρα έως Παρασκευή 3,30 ευρώ το άτομο ανά διαδρομή.
  • Για ομάδες επιβατών 6 ατόμων και άνω 3,30 ευρώ ανά διαδρομή και άτομο, εφόσον μετακινηθούν τις ΤΡΙΤΕΣ 10, 17 και 24 Μαΐου και τις Πέμπτες 12, 19 και  26 Μαΐου.
  • Την Κυριακή 22 Μαΐου, Παγκόσμια ημέρα Βιοποικιλότητας, 30% έκπτωση για όλους όσοι ταξιδέψουν με τον Οδοντωτό.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για όλο το Μάιο θα ανακοινωθεί στις 15 Απριλίου.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top