Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝΔ: O τουρισμός είναι υπόθεση εθνικά πολύτιμη για να μπαίνει στον 'αυτόματο πιλότο' από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ
Τουριστική πολιτική

ΝΔ: O τουρισμός είναι υπόθεση εθνικά πολύτιμη για να μπαίνει στον 'αυτόματο πιλότο' από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ

'Ο τουρισμός είναι υπόθεση εθνικά πολύτιμη για να μπαίνει στον 'αυτόματο πιλότο' από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ', υπογράμμισε η κα Φωτεινή Αραμπατζή στην πρώτη – διευρυμένη συνεδρίαση του Τομέα Τουρισμού της ΝΔ.

Τους στρατηγικούς άξονες της Νέας Δημοκρατίας για τη συνολική αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος ανέπτυξε η τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ και βουλευτής Σερρών κα Φωτεινή Αραμπατζή στην πρώτη – διευρυμένη συνεδρίαση του τομέα Τουρισμού της ΝΔ, που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της, η κα Αραμπατζή υπογράμμισε ότι “ο τουρισμός είναι υπόθεση εθνικά πολύτιμη για να μπαίνει στον ‘αυτόματο πιλότο’ από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αφού αποτελεί – ακόμα και στα δύσκολα χρόνια της κρίσης και της νέας ύφεσης- μία πολύτιμη πηγή εσόδων της ελληνικής οικονομίας, που προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας, συνεισφέρει τα μέγιστα σε φοροδοτικό και εισφοροδοτικό επίπεδο και ενισχύει άμεσα ή έμμεσα μια σειρά άλλων κλάδων και επαγγελμάτων καθώς και τις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες.

Στηλίτευσε την πλήρη ανεπάρκεια της Κυβέρνησης να κεφαλαιοποιήσει την εργώδη και αποτελεσματική προσπάθεια για τον τουρισμό επί της πρόσφατης διακυβέρνησης της ΝΔ, την περίοδο 2012–2014, τονίζοντας ότι, λόγω της ιδεοληπτικής και απόλυτα δογματικής στάση της απέναντι στον κόσμο της παραγωγής, η Κυβέρνηση σχεδιάζει και εφαρμόζει πολιτικές, που πλήττουν τη βιωσιμότητα αλλά και τις αναπτυξιακές προοπτικές της τουριστικής επιχειρηματικότητας της χώρας.

“Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε τα κεκτημένα του τουρισμού! Δεν πρέπει να υπάρξουν ‘διαφυγόντα κέρδη’ για τον τουρισμό από μια βέβαιη ανοδική πορεία, που επί ΝΔ εξασφαλίσαμε!”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερα η κα Αραμπατζή στάθηκε στην πλήρη ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κλιμάκωση της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης, που η ίδια προκάλεσε και η οποία, “αφού είχε ως αποτέλεσμα το ανήκουστο κλείσιμο  των συνόρων, δημιουργεί δυστυχώς μία ‘γκρίζα’ εικόνα για την Ελλάδα στο εξωτερικό, απομειώνοντας το μοναδικό πλεονέκτημα της χώρας ως ασφαλούς και ακίνδυνου τουριστικά προορισμού”.

Προμετωπίδα τα αντιπολιτευτικής κριτικής της ΝΔ με ψύχραιμη φωνή και στοχευμένο λόγο, υπήρξε μεταξύ άλλων η απαίτηση από τη Νέα Δημοκρατία για την άμεση επίλυση των προβλημάτων με την τουριστική visa από τη Ρωσία, το αίτημα να υπάρξει Εθνικό Σχέδιο για να αναχαιτιστούν τάχιστα οι επιπτώσεις της μεταναστευτικής – προσφυγικής κρίσης στους τουριστικούς μας προορισμούς, η ανάγκη ουσιαστικής αντιμετώπισης της μεγάλης μείωσης στις προκρατήσεις, αλλά στα δρομολόγια Κρουαζιέρας στην Ελλάδα καθώς και η ανάγκη ισχυροποίησης του Ιαματικού και του Ιατρικού Τουρισμού, ως βασικών πυλώνων συνολικά των Ειδικών Μορφών Τουρισμού, που εγγυώνται τη 12μηνη διεύρυνση του τουριστικού μας προϊόντος.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κα Αραμπατζή στους βασικούς άξονες του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την ανάπτυξη του τουριστικού τομέα, με έμφαση στη στήριξη της επιχειρηματικότητας, στον εμπλουτισμό του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών και στην ποιοτική του βελτίωση, στην αειφόρο ανάπτυξη, στην τόνωση της απασχόλησης.

Κυρίως όμως, με έμφαση στη διεύρυνση και στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος και την ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού, που θα συμβάλλει πρακτικά στην άμβλυνση της εποχικότητας, στην ενεργό διασύνδεση με άλλους κρίσιμους κλάδους και στη διάχυση του τουριστικού πλεονάσματος στην περιφέρεια, τις τοπικές κοινωνίες και σε άλλους κλάδους της οικονομίας.

Στην πρώτη – διευρυμένη συνεδρίαση του Τομέα Τουρισμού της ΝΔ, τη συζήτηση άνοιξε η συντονίστρια ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου της ΝΔ και πρ. υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη. Χαιρετισμούς απήυθηναν ο πρ. γενικός γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος και ο πρ. γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς, ενώ έγιναν τοποθετήσεις από εξειδικευμένα στελέχη τόσο για το Χωροταξικό του Τουρισμού όσο και για τις ειδικές μορφές τουρισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024