Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΠαρουσίαση του ανακαινισμένου πλοίου ΕΓ/ΟΓ 'ΚΥΔΩΝ' της ANEK Lines
Ακτοπλοΐα

Παρουσίαση του ανακαινισμένου πλοίου ΕΓ/ΟΓ 'ΚΥΔΩΝ' της ANEK Lines

Το 'ΚΥΔΩΝ' ναυπηγήθηκε στα Ναυπηγεία Mitsubishi της Ιαπωνίας. Έχει μεταφορική ικανότητα 1.750 επιβατών και διαθέτει 626 κλίνες. Το πλοίο έχει μήκος και πλάτος 192 και 27 μέτρων αντίστοιχα και αναπτύσσει υπηρεσιακή ταχύτητα 25 κόμβων.

Η ΑΝΕΚ Lines υποδέχθηκε επί του ανακαινισμένου της πλοίου “ΚΥΔΩΝ” την Παρασκευή 8 Απριλίου στο λιμάνι του Ηρακλείου, εκπροσώπους της Εκκλησίας, της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου, της Παιδείας και του Τουρισμού, σε μία ξεχωριστή παρουσίαση γνωριμίας του πλοίου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με αγιασμό από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο, ο οποίος ευχήθηκε, παράλληλα, “να έχει το ‘ΚΥΔΩΝ’ καλά και ευλογημένα ταξίδια σε ήρεμες θάλασσες”.

O πρόεδρος της ΑΝΕΚ Lines κ. Γιώργος Κατσανεβάκης, αμέσως μετά καλωσόρισε τους παριστάμενους στο πλοίο, τονίζοντας ότι “Το ‘ΚΥΔΩΝ’ αναβαθμισμένο, υπόσχεται άνετους, λειτουργικούς και αξιόπιστους πλόες, από το λιμάνι του Ηρακλείου στον Πειραιά και αντίστροφα”.

Ακολούθως, ο α’ αντιπρόεδρος της ΑΝΕΚ Lines κ. Σπύρος Πρωτοπαπαδάκης, στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε: “Το πλήρως ανακαινισμένο ‘ΚΥΔΩΝ’ υποδέχεται στην γραμμή του Ηρακλείου τους Κρήτες και τους φίλους της Κρήτης και υπόσχεται να τους ταξιδέψει στους σύγχρονους χώρους του, με άνεση και κρητική φιλοξενία”.


Στη συνέχεια, ο πλοίαρχος του “ΚΥΔΩΝ”, καπετάνιος Στυλιανός Κριθινάκης, ξενάγησε τους προσκεκλημένους από το χώρο του 7ου deck που φιλοξένησε την εκδήλωση, έως τις άνετες καμπίνες του πλοίου και τους λειτουργικούς κοινόχρηστους χώρους (σαλόνια, μπαρ και εστιατόρια). Παράλληλα, εξήγησε ότι το πλοίο είναι πλήρως αυτοματοποιημένο, διαθέτει δύο κύριες μηχανές και τα πιο σύγχρονα μέσα ασφαλούς πλοήγησης.

Το “ΚΥΔΩΝ” ναυπηγήθηκε στα Ναυπηγεία Mitsubishi της Ιαπωνίας. Έχει μεταφορική ικανότητα 1.750 επιβατών και διαθέτει 626 κλίνες. Το πλοίο έχει μήκος και πλάτος 192 και 27 μέτρων αντίστοιχα και αναπτύσσει υπηρεσιακή ταχύτητα 25 κόμβων.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παράθεση Σαρακοστιανού μπουφέ -όπως οι μέρες το επιτάσσουν – τον οποίο επιμελήθηκαν οι σεφ της ΑΝΕΚ, τα εδέσματα προσεφέρθησαν στους καλεσμένους από το πλήρωμα του “ΚΥΔΩΝ” και έτυχαν θερμής υποδοχής.

Η ΑΝΕΚ Lines, με το πλήρως ανακαινισμένο “ΚΥΔΩΝ” ενδυναμώνει σημαντικά τη μεταφορική της ικανότητα, συντελώντας στην αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα, πραγματοποιώντας δρομολόγια στη γραμμή Ηράκλειο – Πειραιάς – Ηράκλειο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024