Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑνησυχία για το μέλλον του πιλοτικού προγράμματος χορήγησης visa σε Τούρκους τουρίστες στα νησιά ΒΑ Αιγαίου
Περιφέρεια

Ανησυχία για το μέλλον του πιλοτικού προγράμματος χορήγησης visa σε Τούρκους τουρίστες στα νησιά ΒΑ Αιγαίου

Οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι των νησιών του ΒΑ Αιγαίου διαπιστώνουν ότι φέτος, μέχρι αυτήν τη στιγμή, όχι μόνο δεν έχει ξεκινήσει το Πιλοτικό Πρόγραμμα διευκόλυνσης της διαδικασίας χορήγησης θεωρήσεων (visa Shenghen) σε Τούρκους τουερίστες, αλλά δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση σχετικά με το τι θα γίνει.

Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Δ. Καλογήρου και ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νικόλαος Κατρακάζος, απέστειλαν προς τους υπουργούς Εξωτερικών, Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομίας (αναπλ. υπουργό Προστασίας του Πολίτη), Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού, κ. Ν. Κοτζιά, κ. Ν. Τόσκα και κα Έλ. Κουντουρά αντίστοιχα, καθώς στον βουλευτή Σλάμου, κ. Φ. Σεβαστάκη, επιστολή για τη μεγάλη μείωση των τουριστικών κρατήσεων και την τύχη του Πιλοτικού Προγράμματος διευκόλυνσης της διαδικασίας χορήγησης θεωρήσεων σε υπηκόους τρίτων χωρών, προερχόμενους από την Τουρκία για τουρισμό.

Η επιστολή αναφέρει:

“Κ.κ. Υπουργοί,

Όπως γνωρίζετε, η λαίλαπα του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος, που έπληξε και πλήττει τα νησιά μας είχε και έχει πολύπλευρες αρνητικές επιπτώσεις, τόσο την κοινωνική όσο και στην οικονομική ζωή των κατοίκων.

Μια από τις σημαντικότερες επιπτώσεις είναι η μεγάλη μείωση των τουριστικών κρατήσεων από τις ευρωπαϊκές χώρες, αποτέλεσμα της αρνητικής δημοσιότητας, αλλά και της παραπλήροφόρησης. Μία μείωση, η οποία, εάν δεν αντιμετωπιστεί με συγκεκριμένα μέτρα, που έχουμε εξειδικεύσει και διεκδικήσει, θα οδηγήσει σε πολύ δύσκολες καταστάσεις.
 
Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση, μαζί με τους επαγγελματικούς φορείς, επιδιώκουμε την αξιοποίηση κάθε εναλλακτικής εισροής τουριστών στα νησιά μας. Έτσι, τα τελευταία χρόνια έχουμε πετύχει πολυ΄σημαντικούς αριθμούς Τούρκων επισκεπτών. Καταλυτικός παράγοντας για αυτήν την εισροή είναι το Πιλοτικό Πρόγραμμα διευκόλυνσης της διαδικασίας χορήγησης θεωρήσεων (visa Shenghen) σε υπηκόους τρίτων χωρών, προερχόμενους από την Τουρκία στα νησιά (Σάμο, Χίο, Λέσβο, Κω, Ρόδο και καστελλόριζο) για το διάστημα από τον Απρίλιο έως και τον Οκτώβριο.

Οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι των νησιών μας με αγωνία διαπιστώνουν ότι φέτος, μέχρι αυτήν τη στιγμή, όχι μόνο δεν έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα, αλλά δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση σχετικά με το τι θα γίνει.

Επειδή η περαιτέρω καθυστέρηση ή ακόμη χειρότερα, η μη έναρξη του προγράμματος θα είναι η χαριστική βολή για τον τουρισμό των νησιών μας φέτος, σας παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωσή μας σχετικά, αλλά και για την άμεση ανάληψη, μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία, όλων των απαραίτητων ενεργειών, ώστε το ταχύτερο δυνατόν να αρχίσει και φέτος το πιλοτικό πρόγραμμα”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024