Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικά γραφεία

FED HATTA: Enough is enough with Ryanair

Βίκυ Καραντζαβέλου - 19 Απρίλιος 2016, 10:16

Η αεροπορική εταιρεία εκμεταλλεύεται ασύστολα τις συγκυρίες που προκύπτουν από οικονομικά και άλλα γεγονότα, εκβιάζοντας με μείωση πτήσεων, ουσιαστικά για να πετύχουν ακόμα ευνοϊκότερους εμπορικούς όρους, λέει ο πρόεδρος της FEDHATTA.


Με αφορμή τα δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με την αεροπορική εταιρεία Ryanair και τη διακοπή πτήσεων προς ελληνικούς προορισμούς, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων (FEDHATTA), κ. Λύσανδρος Τσιλίδης δήλωσε:

“Τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν στον Τύπο και οι δηλώσεις του Εμπορικού Διευθυντή Ντέϊβιντ Ο’ Μπράιεν, είναι επιεικώς απαράδεκτα, προσβλητικά και εκβιαστικά.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές δε θα πρέπει να δέχεται καμία χώρα και αγορά στον κόσμο από οποιαδήποτε αεροπορική εταιρεία, της οποίας μοναδικός σκοπός είναι να εξασφαλίσει ίδια οφέλη για ευνοϊκότερο και μόνο για την ίδια, ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Επίσης θεωρώ απαράδεκτη και αναξιοπρεπή την αναφορά του εκπροσώπου της εταιρείας και το χαρακτηρισμό του στο πρόσωπο της Ελληνίδας υπουργού Τουρισμού, αλλά και τις κατηγορίες του προς τους υπουργούς Τουρισμού των προηγούμενων δύο ετών και μας είναι πολύ δύσκολο να δεχτούμε ότι ο οποιοσδήποτε εμπορικός διευθυντής εταιρείας, δε θα σέβεται τους θεσμούς, δεν θα είναι ευγενής αλλά προσβλητικός και ειρωνικός.

Αντί να είναι ευγνώμονες για τη δραστηριοποίησή τους στη χώρα μας, έμμεσα υποβοηθούμενοι οικονομικά από δήμους και περιφέρειες αρκετά χρόνια τώρα, ώστε να πραγματοποιούν προγράμματα πτήσεων που αποφέρουν στην εταιρεία τους κέρδη και ανάπτυξη, εκείνοι εκμεταλλεύονται ασύστολα τις συγκυρίες που προκύπτουν από οικονομικά και άλλα γεγονότα, εκβιάζοντας με μείωση πτήσεων, ουσιαστικά για να πετύχουν ακόμα ευνοϊκότερους εμπορικούς όρους.

Το πιο εξοργιστικό, είναι η αντισυνταγματική αναφορά στα δικαιώματα των εργαζομένων και τον τρόπο που θα διεκδικούν τα αιτήματά τους, ακόμα δε περισσότερο η αναφορά της εκχώρησης του ελέγχου του εναέριου χώρου σε γειτονικές χώρες. Το μόνο που δε ζήτησε ακόμα είναι η εταιρεία να κυβερνά τη χώρα και να καθορίζει, ανάλογα με τα συμφέροντά της, πως θα νομοθετεί”.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top