Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΗ Ελλάδα παραμένει στην αντίληψη των δυνητικών επισκεπτών ασφαλής προορισμός
Έρευνες

Η Ελλάδα παραμένει στην αντίληψη των δυνητικών επισκεπτών ασφαλής προορισμός

Τους τελευταίους τρεις μήνες, η μεταναστευτική / προσφυγική κρίση στην Ελλάδα έχει επηρεάσει την αντίληψη της γερμανικής αγοράς, όσον αφορά στα ταξίδια, κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες, της βρετανικής αγοράς κατά 16 ποσοστιαίες μονάδες και των ΗΠΑ κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες.

Στη δεύτερη διαδικτυακή μελέτη που υλοποίησε η Censuswide για λογαριασμό του SETE Intelligence, στις αγορές της Βρετανίας, Γερμανίας και Ηνωμένων Πολιτειών, αναφέρθηκε ο α’ αντιπρόεδρος ΔΣ του ΣΕΤΕ, κ. Γ. Ρέτσος στην ομιλία του στο διεθνές συνέδριο που συνδιοργάνωσαν ΟΚΕ, ΕΟΚΕ και Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα με θέμα: “Ανθρώπινες ροές και ο κόσμος μας: μπορεί η Ευρώπη να αντιμετωπίσει το Προσφυγικό και Μεταναστευτικό ζήτημα;”.

Ο κ. Ρέτσος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι, σύμφωνα με την έρευνα, η Ελλάδα παραμένει στην αντίληψη των δυνητικών επισκεπτών ασφαλής προορισμός. Ταυτόχρονα όμως, δήλωσε ότι καταγράφεται επιδείνωση όσον αφορά στο προσφυγικό / μεταναστευτικό ζήτημα, το οποίο εξελίσσεται σε βασικό ανασταλτικό παράγοντα για την τελική επιλογή των τουριστών.

Με την τουριστική περίοδο να έχει ήδη ξεκινήσει, είναι επιτακτικό η Πολιτεία να αντιμετωπίσει άμεσα και αποτελεσματικά τις προκλήσεις του προσφυγικού ζητήματος, ώστε να διασφαλιστεί με κάθε μέσο ότι δεν αλλοιώνεται η καθημερινότητα των τοπικών κοινωνιών, δν θα πληγεί περαιτέρω η οικονομία και η απασχόληση και δεν επηρεάζεται η λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων και η ποιότητα των προσφερόμενων τουριστικών υπηρεσιών, με όποιες επιπρόσθετες επιπτώσεις μπορεί να επέλθουν στην εικόνα, στις αφίξεις, αλλά και στα έσοδα του κράτους.

SETE Intelligence – Censuswide – Έρευνα

Ομιλία Ι. Ρέτσου

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024