Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Θοδωρής Κουμέλης - 25 April 2016, 14:15

Στόχος η αναβάθμιση του πολιτιστικού και αθλητικού ρόλου της Δυτικής Ελλάδας.


Η αναβάθμιση του πολιτιστικού και αθλητικού ρόλου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ιδίως της Αρχαίας Ολυμπίας στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο γίγνεσθαι βρέθηκε στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού κ. Tibor Navracsics και τον πρόεδρο των Διεθνών Παιδικών Αγώνων, κ. Torsten Rasch.

Και οι δύο βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Αρχαία Ολυμπία ως επίσημοι καλεσμένοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με πρωτοβουλία του κ. Κατσιφάρα, προκειμένου να παρακολουθήσουν την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, καθώς και τις παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.Στη συνάντηση με τον κ. Navracsics, στην οποία συμμετείχαν επίσης εκτός του περιφερειάρχη οι αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Γ. Γεωργιόπουλος και Π. Μπράμος, καθώς και αντιδήμαρχοι της Αρχαίας Ολυμπίας, συζητήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάληψη κεντρικού ρόλου της Αρχαίας Ολυμπίας και την ανάδειξή της σε κέντρο αθλητισμού, πολιτισμού και παιδείας, ενώ συμφωνήθηκε να διερευνηθούν οι τρόποι αξιοποίησης ευρωπαϊκής χρηματοδότησης δράσεων και προγραμμάτων για την Ολυμπιακή Παιδεία, για το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος κ.ά.

Η δημιουργία μιας μόνιμης εκδήλωσης, σε περιοδική βάση με έμφαση πέρα από τον αθλητισμό και στον πολιτισμό και στο αθλητικό ιδεώδες, συζητήθηκε κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον κ. Κατσιφάρα και τον πρόεδρο της Επιτροπής των Διεθνών Παιδικών Αγώνων Torsten Rasch, στην οποία συμμετείχε και ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας κ. Γ. Γεωργιόπουλος, καθώς και το μέλος του Δ.Σ. των Διεθνών Παιδικών Αγώνων (International Children’s Games - ICG) κ. Νίκος Τζανάκος.

Πρόκειται για ένα θέμα για το οποίο συμφωνήθηκε να υποβληθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα μια σχετική πρόταση, ενώ υπήρξε πρόσκληση από την πλευρά του κ. Ρας για την επίσκεψη αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στους επόμενους παιδικούς αγώνες που θα γίνουν στη Λιθουανία.

”Η παρουσία δύο τόσο σημαινόντων προσώπων στην περιφέρειά μας για την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, διευρύνει τους ορίζοντες συνεργασίας μας ώστε να υπάρξει μία στρατηγική επανατοποθέτηση της Αρχαίας Ολυμπίας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αλλά και να δημιουργηθούν περαιτέρω βιώσιμες αναπτυξιακές προοπτικές”, σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top