Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Aegean Cronus: Εγκρίθηκε η συγχώνευση των δύο εταιριών και ολοκληρώνεται τυπικά εντός του χρόνου

Θοδωρής Κουμέλης - 06 Δεκέμβριος 2001, 00:00

Τη σύμβαση συγχώνευσης της Aegean<.> με την Cronus<.> Airlines ενέκριναν εχθές οι γενικές συνελεύσεις των μετόχων<...>

των δύο εταιριών. Η συγχώνευση εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι η από 2/3/2001 συμφωνία συγχώνευσης των δύο εταιριών εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στις 9/11/2001.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για το 2001 αναμένεται να ξεπεράσει τα 60 δισ. δρχ. παρουσιάζοντας αύξηση 8% και οι ζημιές χρήσης για το 2001 αναμένεται να ανέλθουν σε ποσοστό 15% περίπου του κύκλου εργασιών της.

Η ενοποιημένη εταιρία απασχολεί περισσότερους από 1.200 εργαζόμενους, κατέχει πάνω από το 40% της αγοράς εσωτερικών αερομεταφορών, καλύπτοντας 11 προορισμούς στην Ελλάδα και επτά προορισμούς σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Μεταφέρει πλέον των 2,5 εκατ. επιβατών ετησίως, ενώ κατά την τελευταία τριετία έχει μεταφέρει πάνω από 6 εκατ. επιβάτες.

Οι μέτοχοι της εταιρίας

Aegean Cronus<.>

Airlines, όπως τονίζεται σε χθεσινή ανακοίνωση, συνεχίζοντας την μακροπρόθεσμη επενδυτική πολιτική και παρά τη σημερινή δύσκολη καμπή στο διεθνές αλλά και στο ελληνικό περιβάλλον των αερομεταφορών, αποφάσισαν να ενισχύσουν την εταιρία με επιπλέον αύξηση κεφαλαίου 8 δισ. δρχ. ανεβάζοντας τα συνολικά καταβεβλημένα μετοχικά κεφάλαια στα 38 δισ. δρχ. και θέτοντας έτσι στέρεες βάσεις για πιο ισχυρή παρουσία και αποτελεσματική αντιμετώπιση των σημερινών συγκυριών.

Η ενοποιημένη εταιρία έχει μετόχους επτά από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα συμμετέχουν ο Όμιλος Βασιλάκη, ο Όμιλος Λασκαρίδη, οι Μινωϊκές Γραμμές, οι επιχειρηματίες Γ. Δαϋιδ, Δάκης Ιωάννου, Βασ. Κωνσταντακόπουλος, καθώς και η Πειραιώς Venture Capital.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top