Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςAegean Cronus: Εγκρίθηκε η συγχώνευση των δύο εταιριών και ολοκληρώνεται τυπικά εντός του χρόνου

Aegean Cronus: Εγκρίθηκε η συγχώνευση των δύο εταιριών και ολοκληρώνεται τυπικά εντός του χρόνου

Τη σύμβαση συγχώνευσης της Aegean με την Cronus Airlines ενέκριναν εχθές οι γενικές συνελεύσεις των μετόχων των δύο εταιριών. Η συγχώνευση εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου. […]

Τη σύμβαση συγχώνευσης της Aegean<.> με την Cronus<.> Airlines ενέκριναν εχθές οι γενικές συνελεύσεις των μετόχων<…> των δύο εταιριών. Η συγχώνευση εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι η από 2/3/2001 συμφωνία συγχώνευσης των δύο εταιριών εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στις 9/11/2001.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για το 2001 αναμένεται να ξεπεράσει τα 60 δισ. δρχ. παρουσιάζοντας αύξηση 8% και οι ζημιές χρήσης για το 2001 αναμένεται να ανέλθουν σε ποσοστό 15% περίπου του κύκλου εργασιών της.

Η ενοποιημένη εταιρία απασχολεί περισσότερους από 1.200 εργαζόμενους, κατέχει πάνω από το 40% της αγοράς εσωτερικών αερομεταφορών, καλύπτοντας 11 προορισμούς στην Ελλάδα και επτά προορισμούς σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Μεταφέρει πλέον των 2,5 εκατ. επιβατών ετησίως, ενώ κατά την τελευταία τριετία έχει μεταφέρει πάνω από 6 εκατ. επιβάτες.

Οι μέτοχοι της εταιρίας Aegean Cronus<.> Airlines, όπως τονίζεται σε χθεσινή ανακοίνωση, συνεχίζοντας την μακροπρόθεσμη επενδυτική πολιτική και παρά τη σημερινή δύσκολη καμπή στο διεθνές αλλά και στο ελληνικό περιβάλλον των αερομεταφορών, αποφάσισαν να ενισχύσουν την εταιρία με επιπλέον αύξηση κεφαλαίου 8 δισ. δρχ. ανεβάζοντας τα συνολικά καταβεβλημένα μετοχικά κεφάλαια στα 38 δισ. δρχ. και θέτοντας έτσι στέρεες βάσεις για πιο ισχυρή παρουσία και αποτελεσματική αντιμετώπιση των σημερινών συγκυριών.

Η ενοποιημένη εταιρία έχει μετόχους επτά από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα συμμετέχουν ο Όμιλος Βασιλάκη, ο Όμιλος Λασκαρίδη, οι Μινωϊκές Γραμμές, οι επιχειρηματίες Γ. Δαϋιδ, Δάκης Ιωάννου, Βασ. Κωνσταντακόπουλος, καθώς και η Πειραιώς Venture Capital.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024