Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξενοδοχία

Ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας για το φημολογούμενο τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία

Βίκυ Καραντζαβέλου - 05 Μάιος 2016, 13:58

Το τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία και σε όλα τα καταλύματα θα επιφέρει, εάν επιβληθεί, ανεπανόρθωτο πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα και την επιβίωση των καταλυμάτων τα οποία ήδη πλήττονται από τις επιβαρύνσεις φόρων, τελών και διπλασιασμού του ΦΠΑ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας.


Η ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας έχει ως εξής:
 
Η κυβέρνηση δεν έχει διαψεύσει μέχρι σήμερα τις δημοσιεύσεις ότι προτίθεται να επιβάλλει τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία και σε όλα τα καταλύματα, τέλος το οποίο θα διαφοροποιηθεί αυξητικά ανά κατηγορία καταλύματος.
 
Το τέλος αυτό θα επιφέρει, εάν επιβληθεί, ανεπανόρθωτο πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα και την επιβίωση των καταλυμάτων τα οποία ήδη πλήττονται από τις επιβαρύνσεις φόρων, τελών και διπλασιασμού του ΦΠΑ.
 
Η κυβέρνηση, αντί να βρει τρόπο να εισπράξει έσοδα από τις παράνομες μισθώσεις διαμερισμάτων, κατοικιών και την παρά-αγορά, έσοδα για το κράτος που με βάση μελέτες υπερβαίνουν τα 270 εκατομμύρια ευρώ, κοιτά με την επιβολή αυτού του τέλους πως θα επιβαρύνει ξανά τα νόμιμα λειτουργούντα καταλύματα.
 
Η αφαίμαξη μας πρέπει να τελειώσει, δεν αντέχουμε άλλο, καλούμε τους βουλευτές της Κέρκυρας να πάρουν θέση.
 
Η καταιγίδα φόρων, η έλλειψη ρευστότητας, η συνεχής ανεπιτυχής διαπραγμάτευση, όχι μόνον οδηγούν στο γκρεμό χιλιάδες υγιείς επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, αλλά ταυτόχρονα προετοιμάζουν το έδαφος και για αφελληνισμό της κερκυραϊκής – ελληνικής ξενοδοχίας.


 

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top