Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προώθηση προορισμού

Ξεκινά το Σαββατοκύριακο η σειρά εκδηλώσεων 'Εν Συρμώ - Γιορτές Οδοντωτού'

Τατιάνα Ρόκου - 06 Μάιος 2016, 16:10

Σε Καλάβρυτα και Διακοπτό οι υπουργοί κ.κ. Χρ. Σπίρτζης και Ελ. Κουντουρά.


Οι υπουργοί Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, θα βρεθούν αύριο Σάββατο 7 Μαΐου, προκειμένου να κηρύξουν τη λειτουργία του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου Διακοπτού – Καλαβρύτων. Τη σειρά εκδηλώσεων που θα διαρκέσουν όλο το μήνα Μάιο και αρχές Ιουνίου, διοργανώνουν από κοινού οι Δήμοι Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.), η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο ΟΣΕ, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η αντιδημαρχία Ανάπτυξης του Δήμου Αιγιαλείας, ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού, η Αχαΐα Αναπτυξιακή ΑΕ, ο Συλλόγος Ορειβασίας, Χιονοδρομίας, Αναρρίχησης και Προστασίας του Περιβάλλοντος Καλαβρύτων και ο Συλλόγος Φίλων του Οδοντωτού.

Η έναρξη των εκδηλώσεων “Εν Συρμώ” θα γίνει στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Καλαβρύτων και θα περιλαμβάνει χαιρετισμούς από τους διοργανωτές, προβολή ενημερωτικού βίντεο, έκθεση φωτογραφίας, κήρυξη της έναρξης από τους Υπουργούς, ομιλίες με θέματα σχετικά με τον Οδοντωτό και μουσικό κέρασμα, με τοπικά τυριά και κρασιά. Όλα αυτά στη θέα της μουσειακής ατμομηχανής ΔΚ 8001 (του θρυλικού “Μουντζούρη”), που πρωτοκυκλοφόρησε στις 10 Μαρτίου 1896 και λειτουργούσε συνεχώς μέχρι το 1967, η οποία θα κινηθεί συμβολικά μέχρι το χώρο των εκδηλώσεων.

Την Κυριακή 8 Μαΐου το πρωί, εξάλλου, θα πραγματοποιηθεί το 36ο Πανελλήνιο Πέρασμα στο φαράγγι του Βουραϊκού, που διοργανώνει ο Σύλλογος Ορειβασίας, Χιονοδρομίας, Αναρρίχησης και Προστασίας Περιβάλλοντος Καλαβρύτων, μαζί με το Δήμο Καλαβρύτων και το Φορέα Διαχείρισης Χελμού – Βουραϊκού και αναμένεται μεγάλη συμμετοχή εκδρομέων και περιπατητών. Στο πέρασμα αυτό του φαραγγιού και σε ένα τμήμα του, θα συμμετάσχουν και οι δύο υπουργοί, όπως και οι άλλοι επίσημοι, οι οποίοι θα συνεχίσουν το ταξίδι τους προς το Διακοπτό με τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο, στο πλαίσιο της δράσης “Η πολιτεία ταξιδεύει με τον Οδοντωτό”.Φέτος ο Μάιος αναδεικνύεται σε μήνα μοναδικών αποδράσεων και εμπειριών στη φύση, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα ανοιχτών εκδηλώσεων ποικίλου ενδιαφέροντος με επίκεντρο μια από τις σπανιότερες σιδηροδρομικές διαδρομές του κόσμου, υπό τον τίτλο “Εν Συρμώ - Γιορτές Οδοντωτού” και με σύνθημα “Μας ταξιδεύει, μας ενώνει, μας εμπνέει”. Το πλήρες πρόγραμμα έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα ensirmo.gr, καθώς και στη σελίδα “Εν Συρμώ - Γιορτές Οδοντωτού” στο Facebook.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top