Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προώθηση προορισμού

Παρουσίαση της Αλοννήσου σε Ιταλούς δημοσιογράφους και επαγγελματίες του τουρισμού

Θοδωρής Κουμέλης - 11 Μάιος 2016, 11:41

Η παρουσίαση του προορισμού είχε στόχο την ανάδειξη του πολύπλευρου τουριστικού προιόντος, με κυρίαρχα το φυσικό κάλλος, τις ειδικές μορφές τουρισμού, τη γαστρονομία κ.λπ.


Σημαντικές προοπτικές για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Ιταλία προς την Αλόννησο προδιαγράφονται μετά την απόλυτα επιτυχημένη παρουσίαση του προορισμού την περασμένη εβδομάδα σε Ρώμη και Νάπολη, που διοργανώθηκε από το Δήμο Αλοννήσου, το Γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας, την αεροπορική εταιρεία Volotea και την MTC Group.

Η συγκεκριμένη συνέργεια έλαβε χώρα την Πέμπτη 5 Μαΐου στη Ρώμη, όπου εννέα Ιταλοί δημοσιογράφοι από έγκριτα Μέσα Ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων τα Travel Quotidiano, Turismo e Attualita, Emotions, TTG Italia κ.ά., είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τον προορισμό και να παρακαθήσουν σε δείπνο στο ελληνικό εστιατόριο “Ippocrates”, που ενσωμάτωσε στο μενού τοπικές συνταγές από την Αλόννησο.

Ακολούθησε την επόμενη μέρα στη Νάπολη αντίστοιχη παρουσίαση σε επαγγελματίες με 64 συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι από 27 έγκριτα ιταλικά ταξιδιωτικά πρακτορεία.

Στο πλαίσιο της γενικότερης προβολής του προορισμού ο δημοφιλής Ελληνοϊταλός σεφ κ. Σπύρος Θεοδωρίδης, νικητής του master chef μαγείρεψε τοπική συνταγή που μεταδόθηκε σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο στο οποίο έδωσε συνέντευξη και ο δήμαρχος.

Ουσιαστικό ρόλο στην επιτυχία της οργάνωσης είχε η διευθύντρια του ΕΟΤ Ιταλίας κα Κική Μπουλασίδου, ενώ από πλευράς Αλοννήσου, εκτός του δημάρχου, συμμετείχαν η κα Ζωή Βαφίνη, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και ο ξενοδόχος κ. Κωσταντίνος  Σαντίκος, που έκανε και την ολοκληρωμένη παρουσίαση στα ιταλικά.Η παρουσίαση του προορισμού είχε στόχο την ανάδειξη του πολύπλευρου τουριστικού προιόντος, με κυρίαρχα το φυσικό κάλλος, τις ειδικές μορφές τουρισμού, τη γαστρονομία κ.λπ.

Στους συμμετέχοντες διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό και συσκευασίες  ε τον αυθεντικό τόνο Αλοννήσου που είχε την τιμητική του τόσο στο μενού του δείπνου στη Ρώμη όσο και στο πλαίσιο της ετοιμασίας τοπικής συνταγής από το δημοφιλή σεφ στην τηλεοπτική παρουσίαση.

Σε συνέχεια των παραπάνω ενεργειών, θα διερευνηθεί στο επόμενο διάστημα η υλοποίηση νέων δράσεων για την αποτελεσματική διείσδυση του προορισμού στην ιταλική αγορά σε συνεννόηση με το Γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας και την MTC Group, εταιρεία συμβούλων Τουρισμού του Δήμου Αλοννήσου.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top