Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ενοικιαζόμενα

ΣΕΤΚΕ: Το Ειδικό Τέλος Διανυκτέρευσης και στα ενοικιαζόμενα θα τα οδηγήσει σε περαιτέρω καθίζηση

Θοδωρής Κουμέλης - 11 Μάιος 2016, 15:58

Η ΣΕΤΚΕ, εκπροσωπώντας 40.000 μέλη και καλύπτοντας τουλάχιστον το 50% της τουριστικής κίνησης, καλεί τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς να αποσύρουν άμεσα την εν λόγω πρόταση.


Η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, εκφράζει την έντονη διαφωνία της, στο πλαίσιο των δημοσιευμάτων των προηγούμενων ημερών αναφορικά με την επιβολή Ειδικού Τέλους Διανυκτέρευσης και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια-διαμερισμάτα / τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες.

“Είναι σαφές, ότι μια τέτοια ενέργεια θα οδηγήσει σε περαιτέρω καθίζηση τις υφιστάμενες επιχειρήσεις του κλάδου, οι οποίες ήδη με νύχια με δόντια προσπαθούν να επιβιώσουν”, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση.

“Η υπερφορολόγηση, τα παράνομα καταλύματα, αλλά και τα επιπλέον κόστη που απαιτούνται για τη διατήρηση της άδειας λειτουργίας, έχουν επιβαρύνει δυσβάστακτα τις μικρές - οικογενειακές επιχειρήσεις, οι οποίες αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν. Γεγονός, το οποίο η ΣΕΤΚΕ έχει επισημάνει με όλους τους τρόπους στα αρμόδια υπουργεία. Η επιβολή του Ειδικού Τέλους Διανυκτέρευσης θα αποτελέσει την ταφόπλακα των μικρών αυτών επιχειρήσεων με αποτέλεσμα, είτε να κλείσουν οριστικά οδηγώντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζομένους, είτε από την άλλη πλευρά, να αναγκαστούν να παρανομήσουν.

Με δεδομένο δε ότι η εθνική οικονομία επιχορηγείται ετησίως με εκατομμύρια ευρώ από το τουριστικό προϊόν, είναι κατανοητό ότι θα απολέσει ο κρατικός προϋπολογισμός -εν τέλει- σημαντικό μέρος των εσόδων του.

Η ΣΕΤΚΕ, εκπροσωπώντας 40.000 μέλη και καλύπτοντας τουλάχιστον το 50% της τουριστικής κίνησης, καλεί τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς να αποσύρουν άμεσα την εν λόγω πρόταση, η οποία μόνον ζημία μπορεί να προκαλέσει, τόσο στον ίδιο τον κλάδο, όσο και στον τουρισμό στο σύνολό του”.


|
Share |
Σχετικά θέματα:
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top