Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Πλήρως αντίθετος ο Δήμος Κω με τη μεταφορά μεταναστών από τη Χίο στο νησί

Θοδωρής Κουμέλης - 16 Μάιος 2016, 09:19

Την πλήρη αντιθεσή του στην απόφαση μεταφοράς 174 μεταναστών και προσφύγων από τη Χίο στην Κω, προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι δομές φιλοξενίας μεταναστών της Χίου, εκφράζει σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο δήμος Κω.


Την πλήρη αντιθεσή του στην απόφαση μεταφοράς 174 μεταναστών και προσφύγων από τη Χίο στην Κω, προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι δομές φιλοξενίας μεταναστών της Χίου, εκφράζει σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Κω. Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι “πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους ότι είμαστε μόνοι μας, μόνοι μας πρέπει να διασφαλίσουμε και να ενισχύσουμε την τουριστική μας ταυτότητα”.

Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση του Δήμου Κω:

“Η μεταφορά παράνομων μεταναστών και προσφύγων στην Κω από άλλες περιοχές, τη στιγμή που έχουν μηδενιστεί οι μεταναστευτικές ροές στο νησί μας, δεν είναι απλά πράξη παραλογισμού. Είναι μία κίνηση ευθείας στοχοποίησης του τουρισμού μας, του νησιού και των πολιτών της Κω. Μία πρόκληση με απώτερο στόχο τη δημιουργία έντασης και επεισοδίων. Για αυτό άλλωστε έφεραν ξανά τα ΜΑΤ.

Που είναι κρυμμένοι αλήθεια αυτοί που πρωτοστάτησαν στη δημιουργία hot spot; Η Δημοτική Αρχή είχε προειδοποιήσει για τη μορφή που θα έπαιρνε το hot spot. Κανείς δεν μπορεί να παριστάνει ότι δεν γνώριζε ή παραπλανήθηκε.

Οι πολίτες της Κω έδωσαν για μία ακόμα φορά ένα μάθημα πολιτισμού και αυτοσυγκράτησης. Δεν έπεσαν στην παγίδα αυτών που ήθελαν να προκαλέσουν επεισόδια.

Καλούμε τους πολίτες να επιδείξουν ψυχραιμία και νηφαλιότητα.

Πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους ότι είμαστε μόνοι μας, μόνοι μας πρέπει να διασφαλίσουμε και να ενισχύσουμε την τουριστική μας ταυτότητα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε βοήθεια από αυτούς που καταστρέφουν το νησί και τον τουρισμό μας, από τους σύγχρονους τοπικούς ‘Εφιάλτες’.

Αυτή τη στιγμή προέχει ο τουρισμός μας. Από αυτόν ζουν χιλιάδες συμπολίτες μας. Εμείς οι ίδιοι θα υψώσουμε ασπίδα προστασίας στον τουρισμό μας.

Κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν την Κω σε ένα απέραντο καταυλισμό παράνομων μεταναστών και προσφύγων. Δεν θα το καταφέρουν. Το hot spot ποτέ δεν πρόκειται να νομιμοποιηθεί στη συνείδηση των πολιτών της Κω. Η Κως είναι και θα παραμείνει τουριστικός προορισμός”.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top