Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Στην Ελληνικά Υδατοδρόμια ανατέθηκε η αδειοδότηση του υδατοδρομίου Πύλου

Τατιάνα Ρόκου - 18 Μάιος 2016, 12:24

Οι διαδικασίες για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου Πύλου ξεκίνησαν άμεσα. Ήδη, κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της Ελληνικά Υδατοδρόμια μετέβη στην Πύλο και μετά από αυτοψία χωροθέτησε το υδατοδρόμιο στο λιμάνι της πόλης, το οποίο θεωρείται ως ένα από τα πλέον ασφαλή λιμάνια στη Μεσόγειο.


Η Πύλος, ένας από τους πλέον ποιοτικούς και ανερχόμενους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, προστέθηκε στο δίκτυο των 28 υδατοδρομίων που βρίσκονται σε φάση υλοποίησής τους από την εταιρεία Ελληνικά Υδατοδρόμια.

Ο Δήμος Πύλου - Νέστορος, έλαβε την πρωτοβουλία να προχωρήσει στη δημιουργία υδατοδρομίου στο λιμάνι της Πύλου, με στόχο την ενίσχυση της προσβασιμότητας και τον περαιτέρω εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της Μεσσηνίας, του οποίου η φήμη έχει ήδη ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας, λόγω και της λειτουργίας στην περιοχή του κορυφαίου σε ποιότητα τουριστικού συγκροτήματος Costa Navarino.

Η αδειοδότηση του υδατοδρομίου της Πύλου ανατέθηκε στην εταιρεία Ελληνικά Υδατοδρόμια, η οποία έχει ήδη ολοκληρώσει την αδειοδότηση του πρώτου υδατοδρομίου της χώρας στην Κέρκυρα. Σύντομα, η εταιρεία ολοκληρώνει την αδειοδότηση του Υ/Δ Παξών, ενώ ακολουθούν αυτά της Πάτρας και των υπολοίπων νησιών του Ιονίου. Με τα υδατοδρόμια αυτά και την προσθήκη νέων “στρατηγικών” προορισμών (όπως είναι η Πύλος) η Ελληνικά Υδατοδρόμια θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία εκτενούς δικτύου υδατοδρομίων στη Δυτική Ελλάδα.

Οι διαδικασίες για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου Πύλου ξεκίνησαν άμεσα. Ήδη, κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της Ελληνικά Υδατοδρόμια μετέβη στην Πύλο και μετά από  αυτοψία χωροθέτησε το υδατοδρόμιο στο λιμάνι της πόλης, το οποίο θεωρείται ως ένα από τα πλέον ασφαλή λιμάνια στη Μεσόγειο (λόγω της νήσου Σφακτηρίας που βρίσκεται μπροστά του και με το μακρόστενο σχήμα της, λειτουργεί ως φυσικός κυματοθραύστης).

Μέσω του υδατοδρομίου της Πύλου, εκτός των άλλων, θα εξυπηρετούνται και πτήσεις για τη μεταφορά επιβατών από /και προς άλλους τουριστικούς προορισμούς (π.χ. προς Κρήτη, Ιόνιο, Κυκλάδες), καθώς και προς άλλους σημαντικούς προορισμούς-πόλεις της Πελοποννήσου (Πάτρα, Κόρινθο, Κατάκολο, Ναύπλιο, κ.λπ.). Ακόμα, θα πραγματοποιούνται περιηγητικές πτήσεις (Sightseeing) προς τα αξιοθέατα της περιοχής, ενώ θα καλύπτονται και αεροπορικές μεταφορές ειδικού σκοπού (νοσοκομειακές, cargo κ.λπ).

Επιπλέον, η γεωγραφική θέση της Πύλου εξασφαλίζει την εύκολη σύνδεση του υδατοδρομίου με το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, μέσω πτήσεων που θα πραγματοποιούνται με αμφίβια υδροπλάνα. Οι τουρίστες, φτάνοντας στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, θα έχουν τη δυνατότητα να επιβιβάζονται σε υδροπλάνο και με πτήση ολιγόλεπτης διάρκειας να βρίσκονται στην Πύλο, ξεκινώντας έτσι τις διακοπές τους με άκρως εντυπωσιακό τρόπο.

Ο δήμαρχος Πύλου- Νέστορος, κ. Δ. Καφαντάρης, με αφορμή τη δημιουργία υδατοδρομίου στο λιμένα της Πύλου, δήλωσε: “Η αδειοδότηση του υδατοδρομίου στο Δήμο μας, σηματοδοτεί μια καινούργια προοπτική ανάπτυξης του Τουρισμού και κατ’ επέκταση της τοπικής οικονομίας. Ένα όνειρό μας γίνεται πραγματικότητα, κάνοντάς μας πιο αισιόδοξους για το μέλλον και τον τόπο μας”.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της εταιρείας Ελληνικά Υδατοδρόμια, κ. Τάσος Γκόβας, τόνισε: “Ως εταιρεία, πιστεύουμε ότι ο ρόλος του υδατοδρομίου της Πύλου θα είναι κομβικός για την βιώσιμη λειτουργία των υδροπλάνων στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας. Η Πύλος αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα εξαιρετικό τουριστικό προορισμό, ο οποίος αναπτύσσεται με προγραμματισμό, δίνοντας έμφαση σε ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως είναι η αειφόρος ανάπτυξη”. “Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, ταιριάζει απόλυτα η λειτουργία  του υδατοδρομίου, ενός συγκοινωνιακού μοντέλου που δεν απαιτεί βαριές κατασκευές και είναι πολύ φιλικό προς το φυσικό περιβάλλον”, πρόσθεσε ο κ. Γκόβας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top