Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣυνετρίβη αεροσκάφος της EgyptAir σε πτήση από το Παρίσι προς το Κάιρο
Αεροπορικές εταιρείες

Συνετρίβη αεροσκάφος της EgyptAir σε πτήση από το Παρίσι προς το Κάιρο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες εντοπισμού της πτήσης MS804 των Αιγυπτιακών Αερογραμμών που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ ενώ πετούσε από το Παρίσι προς το Κάιρο. Αντικείμενα που ενδεχομένως προέρχονται από το χαμένο αεροσκάφος εντοπίστηκαν 230 μίλια ΝΑ της Κρήτης. Οι Αιγυπτιακές Αρχές θεωρούν περισσότερο πιθανό το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες εντοπισμού της πτήσης MS804 των Αιγυπτιακών Αερογραμμών που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ ενώ πετούσε από το Παρίσι προς το Κάιρο. Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ//ΜΠΕ, ο εθνικός αερομεταφορέας της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι στο αεροσκάφος που εξαφανίστηκε επέβαιναν 69 επιβάτες και πλήρωμα. Το στίγμα του αεροσκάφους εξαφανίστηκε από τα ραντάρ, ενώ αυτό πετούσε πάνω από τη Μεσόγειο.

Αντικείμενα που ενδεχομένως προέρχονται από το χαμένο αεροσκάφος της EgyptAir εντοπίστηκαν 230 μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης, σύμφωνα με πληροφορίες από το ελληνικό Υπουργείο Άμυνας. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για πλαστικά αντικείμενα και σχοινιά που βρέθηκαν από αιγυπτιακές δυνάμεις διάσωσης. Οι Αιγυπτιακές Αρχές θεωρούν περισσότερο πιθανό το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας από το σενάριο της τεχνικής βλάβης το αεροσκάφους. Ο Αιγύπτιος υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας, Sherif Fathy, δήλωσε ότι “εάν αναλύσει κανείς σωστά την κατάσταση, μια τρομοκρατική επίθεση είναι περισσότερο πιθανή από μια ενδεχόμενη μηχανική βλάβη”.

“Επίσημη πηγή της EgyptAir δήλωσε ότι η πτήση MS804 που αναχώρησε από το Παρίσι χθες το βράδυ λίγο μετά τις 23:00 τοπική ώρα με προορισμό το Κάιρο, εξαφανίστηκε από τα ραντάρ” ανέφερε η εταιρεία σε ανάρτησή της, στο Twitter. Σε άλλες αναρτήσεις στο Twitter, η EgyptAir γνωστοποίησε ότι το αεροσκάφος πετούσε στα 37.000 πόδια ενώ εξαφανίστηκε αμέσως μετά την είσοδό του στον εθνικό εναέριο χώρο της Αιγύπτου. Το αεροσκάφος βρισκόταν 16 χλμ. εντός του εθνικού εναέριου χώρου της Αιγύπτου, όταν το στίγμα του εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 2:45 τα ξημερώματα τοπική ώρα, σύμφωνα με αξιωματούχο των Αιγυπτιακών Αερογραμμών.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 59 επιβάτες και 10μελές πλήρωμα (30 Αιγύπτιοι, 15 Γάλλοι, 2 Ιρακινοί, ένας Βρετανός, ένας Βέλγος, ένας Κουβεϊτιανός, ένας Σαουδάραβας, ένας Σουδανός, ένας Πορτογάλος, ένας Αλγερινός, ένας Καναδός και ένας πολίτης του Τσαντ. Ακόμη, επέβαιναν 2 βρέφη και ένα παιδί). Σύμφωνα με το flightradar24.com, το αεροσκάφος ήταν Airbus Α320.

Το Yπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου, συγκεντρώνει στοιχεία για την τεχνική κατάσταση του αεροσκάφους, που εξαφανίστηκε εντός του αιγυπτιακού εναέριου χώρου στη Μεσόγειο, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου στο Κάιρο.

“Το αεροσκάφος δεν προσγειώθηκε. Αυτό μπορούμε να πούμε για την ώρα” δήλωσε αξιωματούχος του αεροδρομίου στο Παρίσι, για το αιγυπτιακό πολιτικό αεροσκάφος Α320, της EgyptAir.

Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου, Sherif Ismail Mohamed δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί κάποιο ενδεχόμενο έως ότου να ολοκληρωθούν οι έρευνες. “Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε οτιδήποτε επί του παρόντος ούτε να επιβεβαιώσουμε οτιδήποτε. Όλες οι επιχειρήσεις έρευνας πρέπει να κλείσουν ώστε να γνωρίζουμε τα αίτια” του περιστατικού, είπε, μιλώντας σε δημοσιογράφους. Ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου διευκρίνισε ότι, μεταξύ άλλων, εξετάζονται τα ενδεχόμενα τεχνικής βλάβης και τρομοκρατικής επίθεσης.

Η Ελλάδα συμμετέχει στις έρευνες
Στο πλαίσιο επιχείρησης έρευνας-διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή, 130 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά Καρπάθου, στην οποία αναφέρθηκε απώλεια ίχνους του αεροσκάφους αιγυπτιακών αερογραμμών MS 804 που εκτελούσε την πτήση Παρίσι-Κάιρο, από πλευράς ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν διατεθεί τα ακόλουθα μέσα:

  • Στην περιοχή επιχειρούν ήδη ένα αεροσκάφος C-130 και το αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποιήσεως EMB-145 H. Επίσης, ένα C-130 βορείως της Κρήτης κινείται προς την περιοχή του συμβάντος.
  • Η φρεγάτα “Νικηφόρος Φωκάς” βρίσκεται εν πλω κινούμενη προς τον χώρο του συμβάντος.
  • Έχει μετασταθμεύσει ένα ελικόπτερο (1 Super Puma) και κινείται για μεταστάθμευση ακόμη ένα (1 S-70) στην Κάρπαθο σε ετοιμότητα.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024