Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

ΝΔ: 'Η θερινή τουριστική περίοδος ξεκίνησε φέτος με φορολογική επιδρομή και αβεβαιότητα'

Τατιάνα Ρόκου - 26 Μάιος 2016, 13:09

Η υπερφορολόγηση θέτει σε αμφισβήτηση όχι μόνο τη θετική πορεία, αλλά και την ίδια τη βιωσιμότητα της Τουριστικής επιχειρηματικότητας, υποστηρίζει η ΝΔ.


Σχολιάζοντας τα στοιχεία που ανακοίνωσε πρόσφατα η Τράπεζα της Ελλάδας και αφορούν στο τουριστικό ισοζύγιο για το πρώτο τρίμηνο του 2016, η συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κα Όλγα Κεφαλογιάννη και η υπεύθυνη του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κα Φωτεινή Αραμπατζή, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

“Ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδας για το πρώτο τρίμηνο του 2016.  

Η θερινή τουριστική περίοδος ξεκίνησε φέτος με φορολογική επιδρομή και αβεβαιότητα για την εξέλιξή της. Την ίδια στιγμή που ο τουριστικός κλάδος στη χώρα είναι αναστατωμένος από τη νέα βαριά υπερφορολόγηση που ψήφισε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Υπερφορολόγηση, η οποία θέτει δυστυχώς σε αμφισβήτηση όχι μόνο τη θετική πορεία, αλλά και την ίδια τη βιωσιμότητα της τουριστικής επιχειρηματικότητας.

Σε μία γεωπολιτική και χρονική συγκυρία, που υπό άλλες συνθήκες θα αποτελούσε μία εξαιρετικά σημαντική ευκαιρία, η Κυβέρνηση αποδεικνύεται ανίκανη να αξιοποιήσει τη δυναμική που είχε αναπτύξει ο ελληνικός τουρισμός. Και αντί να την αξιοποιήσει, βάζει ‘φρένο’ στις πολιτικές που σχεδιάστηκαν από την προηγούμενη Κυβέρνηση”.Στη φωτογραφία, η υπεύθυνη του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κα Φωτεινή Αραμπατζή.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top