Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Κανονισμός πτήσεων για drones από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 27 Μάιος 2016, 16:36

Ο νέος κανονισμός καθορίζει όλη την διαδικασία για το ευαίσθητο θέμα των Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών - ΣμηΕΑ, το οποίο άπτεται θεμάτων ασφαλείας πτήσεων, αλλά και ιδιωτικότητας, προστασίας δεδομένων, αστικής ευθύνης, προστασίας του πολίτη, προστασίας του περιβάλλοντος, τα οποία αντιμετωπίζονται κατά αρμοδιότητα.


Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με εντολή του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστου Σπίρτζη, ανταποκρινόμενη στην ανάγκη συμπλήρωσης και εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου που διέπει την ασφάλεια της αεροπλοΐας, έχει συντάξει σχέδιο κανονισμού για τις πτήσεις των συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones).

Ο νέος αυτός κανονισμός καθορίζει όλη την διαδικασία για το ευαίσθητο θέμα των Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών - ΣμηΕΑ, το οποίο άπτεται θεμάτων ασφαλείας πτήσεων, αλλά και ιδιωτικότητας, προστασίας δεδομένων, αστικής ευθύνης, προστασίας του πολίτη, προστασίας του περιβάλλοντος, τα οποία αντιμετωπίζονται κατά αρμοδιότητα.

Η δομή του κανονισμού είναι διαμορφωμένη στα πλαίσια των αρχών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια της Αεροπορίας (EASA) και του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), κατά τρόπο ώστε να γίνει ευχερής η πλήρης ενσωμάτωση των ευρωπαϊκών κανονισμών που αναμένεται να διαμορφωθούν στο μέλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, με απόφαση του διοικητή της ΥΠΑ κ. Κωνσταντίνου Λιντζεράκου, τέθηκε από την Τρίτη 24 Μαΐου 2016 σε δημόσια διαβούλευση και αναρτήθηκε στον ιστότοπο opengov.gr το σχέδιο “Κανονισμού πτήσεων Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών- ΣμηΕΑ (Unmanned Aircraft Systems - UAS)”, προκειμένου οι παράγοντες της αεροπορικής αγοράς και οι ενδιαφερόμενοι πολίτες να διατυπώσουν έως την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 και ώρα 14:00 τις παρατηρήσεις και προτάσεις τους, οι οποίες θα ληφθούν υπόψη στην τελική διαμόρφωση του κανονισμού.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top