Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑξιοποίηση της λιμενικής ζώνης του Αιγίου
Λιμένες

Αξιοποίηση της λιμενικής ζώνης του Αιγίου

Στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης βρέθηκε η αξιοποίηση του νέου λιμανιού Αιγίου και η σύνδεσή του με το παλιό, όπως και οι προοπτικές λειτουργίας του με ταυτόχρονη χρήση σαν εμπορικό και σαν χώρο υποδοχής μεγάλων τουριστικών σκάφων.

Η αξιοποίηση του θαλάσσιου μετώπου στην Αιγιάλεια αποτέλεσε το θέμα της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες παρουσία του αντιπεριφεριεάρχη Π.Ε. Αχαΐας κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλου και του δημάρχου Αιγιάλειας κ. Θανάση Παναγόπουλου στο χώρο του Δημαρχείου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, όπου αναλύθηκαν οι στόχοι για την αξιοποίηση του νέου λιμανιού και των εγκαταστάσεων της λιμενικής ζώνης σε συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου και των εμπλεκόμενων φορέων.

Στη σύσκεψη στο Δημαρχείο, εκτός από τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας και τον δήμαρχο Αιγίου, συμμετείχαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Χρήστος Μπούνιας και κα Ντία Ζαχαροπούλου – Στούμπου, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Βάσω Ψυχράμη, Βασίλης Χριστόπουλος και Φάνης Σταυρόπουλος, ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Δημήτρης Φιλιππάτος και ο σύμβουλος του δημάρχου για θέματα ΤΕΙ, δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Σπηλιωτόπουλος.

Στο επίκεντρο βρέθηκε η αξιοποίηση του νέου λιμανιού Αιγίου και η σύνδεσή του με το παλιό, όπως και οι προοπτικές λειτουργίας του με ταυτόχρονη χρήση σαν εμπορικό και ως χώρο υποδοχής μεγάλων τουριστικών σκάφων.

Ο αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε για τα πλάνα και τις μελέτες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για τη μελλοντική αξιοποίηση της λιμενικής ζώνης και τη δημιουργία μαρίνας για μικρότερα σκάφη.

Από εκεί και πέρα μένει να διερευνήσουμε τους τρόπους χρηματοδότησης, ώστε να στηρίξουμε τέτοιες προσπάθειες επεσήμανε ο κ. Αλεξόπουλος, ενώ επίσης επικοινώνησε με τον Πατρινής καταγωγής γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης για θέματα ΣΔΙΤ κ. Νίκο Μαντζούφα, καλώντας τον να επισκεφθεί την περιοχή τονίζοντάς του ότι αυτός ο τόπος έχει μεγάλες δυνατότητες και έτσι να αναζητήσουν από κοινού  λύσεις.

Ο κ. Αλεξόπουλος τόνισε ότι η συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς είναι πολύ εποικοδομητική. Η συζήτηση στράφηκε σε αναπτυξιακά θέματα, και τονίστηκε ότι με τη συνεργασία είναι δυνατό να δρομολογηθούν και να επιτευχθούν σημαντικά έργα για την Αιγιάλεια και σε υποδομές που θα αλλάξουν και βελτιώσουν  την εικόνα της περιοχής.

Η ολοκλήρωση της μελέτης που εκπόνησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το έργο της σύνδεσης του νέου λιμανιού με τη νέα εθνική οδό ήταν και η καλή είδηση που μετάφερε ο αντιπεριφερειάρχης και επεσήμανε ότι “το επόμενο βήμα είναι η εξεύρεση χρημάτων για την υλοποίηση του. Με βάση τον προϋπολογισμό, το κόστος κατασκευής θα ανέλθει σε 8 εκατ. ευρώ”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024