Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ταξιδιωτικές Οδηγίες

Οι ΗΠΑ εξέδωσαν Ταξιδιωτική Οδηγία για την Ευρώπη υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων

Θοδωρής Κουμέλης - 01 Ιούνιος 2016, 09:20

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2016 που φιλοξενεί η Γαλλία από τις 10 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου, θεωρείται ένα γεγονός με ιδιαίτερα αυξημένο τον κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης.


Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέδωσε προειδοποιητική Ταξιδιωτική Οδηγία για τους Αμερικανούς πολίτες, λόγω πιθανών τρομοκρατικών επιθέσεων σε όλη την Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι.

Το Υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί ότι οι τρομοκράτες πιθανώς στοχεύουν μαζικά αθλητικά γεγονότα (όπως το Euro 2016), τουριστικά αξιοθέατα, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

“Ο μεγάλος αριθμός τουριστών που θα επισκεφθούν την Ευρώπη τους καλοκαιρινούς μήνες θα προσφέρει σημαντικούς στόχους για τους τρομοκράτες που σχεδιάζουν επιθέσεις σε δημόσια μέρη, ιδιαίτερα σε γεγονότα μεγάλη κλίμακας”, αναφέρεται στην Οδηγία.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοασφαίρου 2016 που φιλοξενεί η Γαλλία από τις 10 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου, θεωρείται ένα γεγονός με ιδιαίτερα αυξημένο τον κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης.

Οι Αμερικανοί πολίτες σε στάδια, ζώνες φιλάθλων και χώρους διασκέδασης που αναμεταδίδουν αθλητικούς αγώνες στη Γαλλία, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, όλοι προειδοποιούνται ότι τέτοιοι χώροι αποτελούν δυνητικούς στόχους για τους τρομοκράτες.

Άλλες μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και χώροι συνάθροισης μεγάλου αριθμού ατόμων σε όλη την Ευρώπη βρίσκονται επίσης σε κίνδυνο.

Η Γαλλία έχει επεκτήσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι τις 26 Ιουλίου, ώστε να καλύψει την περίοδο του Euro 2016, καθώς και τον αγώνα ποδηλασίας Tour de France ο οποίος θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 24 Ιουλίου.

“Οι πολίτες των ΗΠΑ στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου θα πρέπει βρίσκονται σε επαγρύπνηση, όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους ή χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης, να είναι ενήμεροι για το άμεσο περιβάλλον τους και να αποφεύγουν την πολυκοσμία”, προσθέτει η Ταξιδιωτική Οδηγία.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top