Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροδρόμια

Οι δράσεις και τα προγράμματα του ΔΑΑ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Τατιάνα Ρόκου - 08 Ιούνιος 2016, 16:11

Στο πλαίσιο των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2016 απονεμήθηκε βραβείο στον ΔΑΑ για το έργο του σχετικά με την παρακολούθηση των οικοσυστημάτων στην περιοχή του αεροδρομίου, την προστασία βιοποικιλότητας και τη διαχείριση της άγριας ζωής.


Φέτος, η εταιρεία του ΔΑΑ συμμετείχε ενεργά στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) με τη διοργάνωση Μονοήμερου Διαγωνισμού Ανακύκλωσης για τους εργαζομένους του αεροδρόμιου, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης της αεροδρομιακής κοινότητας και της ενίσχυσης του προγράμματος ανακύκλωσης. Επιπρόσθετα, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών διοργανώνει ημερίδα την Παρασκευή 10 Ιουνίου με θέμα Βιοποικιλότητα και Κλιματική Αλλαγή στην Ανατολική Αττική, στην οποία θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι από υπουργεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα πανεπιστήμια και ΜΚΟ.

Η διαρκής μέριμνα του ΔΑΑ για το περιβάλλον έχει αναγνωρισθεί κατ’επανάληψη μέχρι σήμερα, ενώ το φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) συνδυάστηκε με μία σημαντική περιβαλλοντική διάκριση για το αεροδρόμιο της Αθήνας: στο πλαίσιο των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2016 απονεμήθηκε βραβείο στο ΔΑΑ για το έργο του σχετικά με την παρακολούθηση των οικοσυστημάτων στην περιοχή του αεροδρομίου, την προστασία βιοποικιλότητας και τη διαχείριση της άγριας ζωής. Παράλληλα, οι αναγνωρισμένες περιβαλλοντικές επιδόσεις του αεροδρομίου της Αθήνας καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων σε τομείς, όπως η Διαχείριση Απορριμμάτων, η Ανακύκλωση, η Μείωση των Εκπομπών CO2, καθώς και η συνολική προσφορά του αεροδρομίου στην Προστασία του Περιβάλλοντος και στην Αειφόρο Ανάπτυξη.

Μερικές από τις πρωτοβουλίες που του ΔΑΑ για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στο περιβάλλον ενδεικτικά είναι:
1. Ανανέωση της πιστοποίησης στο εθελοντικό πρόγραμμα για τη Διαχείριση & Μείωση των Εκπομπών Άνθρακα Αεροδρομίων (Airport Carbon Accreditation) του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων (Airports Council International) στο τρίτο στάδιο “Βελτιστοποίηση” (Optimisation).
2. Επίτευξη ποσοστού ανακύκλωσης 52% το 2015, πλησιάζοντας το στόχο του 60% που έχει τεθεί για το 2016.
3. Επιβράβευση των σχολείων τoυ Δήμου Σπάτων - Αρτέμιδος για την ενεργή συμμετοχή των μαθητών στο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης του ΔΑΑ, προσφέροντας εκπαιδευτικό υλικό και υποστηρίζοντας περιβαλλοντικές δραστηριότητες. Το 2015 οι μαθητές ανακύκλωσαν 7,2 τόνους χαρτιού ενώ από το 2005 μέχρι σήμερα η ανακύκλωση ξεπερνά τους 62 τόνους.
4. Εφαρμογή εκπαιδευτικού προγράμματος σε συνεργασία με την ΜΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS σε τοπικά σχολεία με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα διαχείρισης νερού.
5. Χορηγία υποτροφιών, για 14η χρονιά, σε δύο μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Τμήμα Περιβάλλοντος), ενθαρρύνοντας και ενισχύοντας την ακαδημαϊκή έρευνα στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος.
6. Υλοποίηση του προγράμματος για την Προστασία και Ανάδειξη του Υγροτόπου της Βραυρώνας για 9η συνεχή χρονιά σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία. Στο πλαίσιο του προγράμματος, το 2015 2.106 μαθητές από 45 σχολεία επισκέφτηκαν τον σπάνιο υγρότοπο και γνώρισαν τη μοναδική οικολογική και πολιτιστική αξία του.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top