Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΗ συνεχιζόμενη απεργία στα λιμάνια 'απειλεί' την κρουαζιέρα στο λιμάνι του Πειραιά
Κρουαζιέρα

Η συνεχιζόμενη απεργία στα λιμάνια 'απειλεί' την κρουαζιέρα στο λιμάνι του Πειραιά

Το ερχόμενο Σάββατο 11 Ιουνίου, το εν μέσω της συνεχιζόμενης απεργίας των λιμενεργατών, είναι προγραμματισμένο να προσεγγίσουν το λιμάνι του Πειραιά 8 κρουαζιερόπλοια, με 15.320 τουρίστες συνολικά, τα οποία δε θα μπορέσουν να 'δέσουν'.

Σε επιστολή του προς τον υπουργό Ναυτιλίας, κ. Θοδωρή Δρίτσα, την αναπλ. υπουργού Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά και τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ κ. Γιάννης Κούβαρης επισημαίνει τον κίνδυνο να μην εξυπηρετηθούν τα εν λόγω πλοία λόγω των απεργιών, με απρόβλεπτες συνέπειες για τον τουρισμό και την οικονομία.

Όπως προκύπτει από το έγγραφο, για τα επτά από τα οκτώ συνολικά κρουαζιερόπλοια έχει προγραμματιστεί η αλλαγή επιβατών, για την εξυπηρέτηση των οποίων απαιτείται η διάθεση ικανοποιητικού αριθμού προσωπικού καθώς και μέσων για την φόρτωση-εκφόρτωση βαλιτσών και την παραλαβή εφοδίων.

“Είναι προφανές ότι τα συγκεκριμένα πλοία, αν συνεχιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις του προσωπικού του ΟΛΠ, δε θα εξυπηρετηθούν, με αποτέλεσμα να υπάρξουν απρόβλεπτες συνέπειες για τον τουρισμό και την ελληνική οικονομία γενικότερα”, σημειώνει ο πρόεδρος του ΟΛΠ στην επιστολή τους προς τα αρμόδια υπουργεία. Προσθέτει ότι δύο εξ των κρουαζιερόπλοιων δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν σε κανένα άλλο λιμάνι. “Και η μη εξυπηρέτησή τους θα προκαλέσει καταστροφικά αποτελέσματα για την ελληνική κρουαζιέρα που τόσο πολύ έχει προσπαθήσει το λιμάνι του Πειραιά”, καταλήγει ο κ. Κούβαρης.

Ο ίδιος επισυνάπτει στην επιστολή κείμενο του αντιπροέδρου της εταιρείας Princess Cruises, που επισημαίνει ότι αν συνεχιστούν τέτοιου είδους προβλήματα τότε θα επενεξεταστεί ο μελλοντικός σχεδιασμός της εταιρείας για προσέγγιση στα ελληνικά λιμάνια. Η εταιρεία μάλιστα στην επιστολή ζητά εξασφαλίσεις από τον ΟΛΠ για την ομαλή εξυπηρέτηση των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων.

Με δήλωσή του στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο υπουργός Ναυτιλίας τονίζει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να εξασφαλιστεί η ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και ζητά και την ανάλογη ανταπόκριση από τους εργαζόμενους. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο κ. Δρίτσας σε συνεννόηση με τους συναρμόδιους υπουργούς έχει αποστείλει επιστολή με περαιτέρω διευκρινήσεις στους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Σε επίκαιρη Ερώτησή του προς τον υπουργό Ναυτιλίας στις 7 Ιουνίου ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Δημήτρης Καμμένος, προειδοποιεί για την τεράστια απώλεια εσόδων εξαιτίας της απεργίας των λιμενεργατών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024