Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ενοικίαση αυτοκινήτου

Autohellas: Ο κύκλος εργασιών από μισθώσεις αυτοκίνητων στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 11,6%

Τατιάνα Ρόκου - 13 Ιούνιος 2016, 10:41

Οι προοπτικές για την καλοκαιρινή περίοδο δείχνουν κατά αρχήν θετικές για την εταιρεία, τόσο στην Ελλάδα όπου προβλέπεται θετικό πρόσημο, αλλά με μικρούς ρυθμούς ανάπτυξης, όσο και σε κάποιες αγορές του εξωτερικού, με τις Κροατία και Κύπρο να εμφανίζουν μεγαλύτερες προσδοκίες για ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης.


Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Autohellas ATEE για το α’ τρίμηνο έφτασε τα 46,2 εκατ. ευρώ, έναντι 31,4 εκατ. ευρώ, το 2015, ενώ τα Κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν αύξηση 14,9% φτάνοντας τα 15,7 εκατ. ευρώ, από 13,7 εκατ. ευρώ το 2015. Τα αποτελέσματα μετά φόρων (ΕΑΤ) ανήλθαν σε -1,6 εκατ. ευρώ σε σχέση με -1,2 εκατ. ευρώ, κατά το εποχικά αδύναμο α’ τρίμηνο.

Να σημειωθεί ότι τα οικονομικά μεγέθη της τρέχουσας περιόδου δεν είναι απόλυτα συγκρίσιμα σε σχέση με το α’ τρίμηνο του περσινού έτους δεδομένου ότι έχει απορροφηθεί και ενσωματωθεί πλέον από 12/2015 η δραστηριότητα της εισαγωγής αυτοκινήτων SEAT (Τεχνοκάρ), καθώς και η δραστηριότητα λιανικής πώλησης και υπηρεσιών αυτοκινήτων (Βελμάρ).

Ο κύκλος εργασιών από μισθώσεις αυτοκίνητων στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 11,6% φτάνοντας τα 18,7 εκατ. ευρώ, με σημαντική αύξηση τόσο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις  όσο και τις μακροχρόνιες μισθώσεις σε εταιρικούς πελάτες.

Επίσης θετική είναι η δυναμική του Ομίλου στο εξωτερικό, όπου πλέον δραστηριοποιείται σε 7 χώρες (Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρος, Σερβία, Μαυροβούνιο, Ουκρανία, Κροατία) με τον κύκλο εργασιών να φτάνει τα 8,9 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 18%.

Παράλληλα, η ενσωμάτωση των νέων δραστηριοτήτων (εμπορία αυτοκινήτων) πρόσθεσε 12,2 εκατ. ευρώ, ευρώ στον κύκλο εργασιών του Ομίλου.   

Να σημειωθεί ότι παρά την αδυναμία του α’ τριμήνου λόγω (α) εποχικότητας στον τομέα των βραχυχρόνιων μισθώσεων και (β) κάμψης της αγοράς στην εμπορία των αυτοκινήτων  από την προσωρινή αναστολή του μέτρου απόσυρσης (που κατόπιν ίσχυσε για Απρίλιο-Μάιο , τα λειτουργικά αποτελέσματα (EBITDA) του Ομίλου σημείωσαν βελτίωση κατά 2 εκατ. ευρώ ή 15%, φτάνοντας τα 15,7 εκατ. ευρώ.Οι προοπτικές για την καλοκαιρινή περίοδο δείχνουν κατά αρχήν θετικές για την εταιρεία, τόσο στην Ελλάδα όπου προβλέπεται θετικό πρόσημο, αλλά με μικρούς ρυθμούς ανάπτυξης, όσο και σε κάποιες αγορές του εξωτερικού, με τις Κροατία και Κύπρο να εμφανίζουν μεγαλύτερες προσδοκίες για ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top