Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΜε ενστάσεις για τη διαδικασία ανάθεσης ξεκίνησε η δημιουργία του υδατοδρομίου Πρέβεζας
Αερομεταφορές

Με ενστάσεις για τη διαδικασία ανάθεσης ξεκίνησε η δημιουργία του υδατοδρομίου Πρέβεζας

Τα ερωτήματα που τίθενται προς το Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας από τη Hellenic Seaplanes είναι: α) πως έδωσε το δικαίωμα στην ανάδοχο εταιρεία να υποβάλει εκ νέου προσφορά; β) αν έλεγξε τη μειοδότρια εταιρεία ότι διαθέτει την εμπειρία και το κατάλληλο προσωπικό για να φέρει εις πέρας ένα τόσο εξειδικευμένο και σοβαρό έργο.

Σοβαρές νομικές ενστάσεις διατυπώνουν οι δύο εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα μέχρι σήμερα υδατοδρόμια στην Ελλάδα, Hellenic Seaplanes και Ελληνικά Υδατοδρόμια, για την ανάθεση της δημιουργίας υδατοδρομίου Πρέβεζας από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο σε τρίτη εταιρεία, η οποία δεν έχει αναλάβει ή αναμειχθεί με κανένα άλλο έργο αδειοδότησης υδατοδρομίου στην Ελλάδα.

“Μέσα από τις ενστάσεις των δύο εταιρειών διαγράφονται οι περίεργες συνθήκες, οι οποίες φαίνονται να ευνοούν την συγκεκριμένη εταιρεία, αφού κρίθηκε ανάδοχος για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου Πρέβεζας, με μόνο κριτήριο την οικονομικότερη προσφορά, χωρίς να ληφθεί καθόλου υπόψη η εμπειρία και η εξειδίκευση επί του αντικειμένου. Παράλληλα διαφαίνεται ότι η ανάδοχος εταιρεία ενώ είχε υποβάλει αρχικά υψηλότερη προσφορά η οποία κοινοποιήθηκε με ηλεκτρονική αλληλογραφία  από το Δ.Λ.Τ Πρέβεζας, ενημερώθηκε ως δια μαγείας και κατάθεσε εκ νέου δεύτερη προσφορά μόλις μερικά ευρώ πιο κάτω  από την μέχρι εκείνη την στιγμή μειοδότρια εταιρεία, κερδίζοντας έτσι τον διαγωνισμό!”, αναφέρει η Hellenic Seaplanes.

Και η εταιρεία διαρωτάται: “Τα ερωτήματα που τίθενται προς το Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας είναι: α) πως έδωσε το δικαίωμα στην ανάδοχο εταιρεία να υποβάλει εκ νέου προσφορά; β) αν έλεγξε τη μειοδότρια εταιρεία ότι διαθέτει την εμπειρία και το κατάλληλο προσωπικό για να φέρει εις πέρας ένα τόσο εξειδικευμένο και σοβαρό έργο… Επίσης, μετά την επιλογή της ως ανάδοχο, αν ζήτησε ή θα ζητήσει επίσημα αποδεικτικά στοιχεία από την συγκεκριμένη ότι έχει κατάλληλα στελέχη για την υλοποίηση του έργου (πιλότο υδροπλάνων, υπεύθυνο χωροθέτησης σημείου ελλιμενισμού υδροπλάνων), γιατί αύριο το υδατοδρόμιο Πρέβεζας θα πρέπει να ενταχθεί στο συνολικό εθνικό δίκτυο υδατοδρομίων και αν η λειτουργία του ή ο σχεδιασμός του δενσυμπλέει με τα υπόλοιπα θα παραμείνει εκτός δικτύου.

Ο αποκλεισμός των εταιρειών που έχουν εμπειρία, γνώση και καταθέσαν δεκάδες αιτήσεις αδειοδότησης υδατοδρομίων θα έχει το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα του Δ.Λ.Τ. Πρέβεζας δεδομένου ότι ένα υδατοδρόμιο είναι επισήμως ‘αεροδρόμιο επί υδάτινης επιφάνειας’ (βάσει του N. 4146/13) και είναι σίγουρο ότι εάν ο Δήμος Πρέβεζας, αποφάσιζε να αποκτήσει άδεια χερσαίου αεροδρομίου δεν θα επέλεγε ποτέ ως ανάδοχο μια εταιρεία με μόνο κριτήριο την χαμηλότερη οικονομική προσφορά”.

Οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών Υδροπλάνα Ελλάδας και Hellenic Seaplanes αναμένουν την απάντηση από τη διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας και επιφυλάσσονται για περεταίρω ενέργειες.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024