Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξενοδοχειακές τιμές

Euro 2016: Ο ποδοσφαιρικός πυρετός στην Ευρώπη αυξάνει τις τιμές των ξενοδοχείων στις γαλλικές πόλεις

Τατιάνα Ρόκου - 24 June 2016, 11:02

Οι ξενοδοχειακές τιμές στις γαλλικές πόλεις είναι υψηλότερες κατά 21% σε ετήσια βάση κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου – η πιο ακριβή διανυκτέρευση είναι η 3η Ιουλίου, στο Παρίσι.


Με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου να έχει ξεκινήσει από τις 10 Ιουνίου, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της εταιρείας ξενοδοχειακών λύσεων διεθνώς, HRS, εμφναίζεται μια σημαντική αύξηση των τιμών στα καταλύματα στις χώρες υποδοχής. Με τα δωμάτια να κοστίζουν κατά μέσο όρο 131 ευρώ/διανυκτέρευση, παρατηρείται, σύμφωνα με την έρευνα της HRS, ετήσια αύξηση 21%.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι οι τιμές των ξενοδοχείων είναι συχνά ακριβότερες την ημέρα πριν από έναν αγώνα, παρά την ίδια μέρα διεξαγωγής του παιχνιδιού. Η μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές παρατηρήθηκε στη Μασσαλία, όπου μια διανυκτέρευση κατά την περίοδο του Euro κοστίζει 165 ευρώ, αύξηση 76% συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2015 (94 ευρώ). Το στάδιο της Μασσαλίας “Stade Vélodrome”, φιλοξενεί 67.000 φιλάθλους, καθιστώντας το έτσι το δεύτερο μεγαλύτερο γήπεδο της διοργάνωσης μετά το “Stade de France” στο Saint-Deni το οποίο έχει χωρητικότητα 80.000 θέσεων.

Αντίθετα, η αθλητική διοργάνωση έχει μικρό αντίκτυπο στην πόλη του Lens, όπου η μέση τιμή κατά την περίοδο του Euro είναι 61 ευρώ, χαμηλότερα ακόμη και από εκείνην του προηγούμενου έτους, των 83 ευρώ. υποδεχόμενο τέσσερις αγώνες, το γήπεδο του Lens, “Stade Bollaert-Delelis” με 38.000 θέσεις, είναι ένα από τα μικρότερα γήπεδα της διοργάνωσης. Την υψηλότερη μέση τιμή διανυκτέρευσης ανάμεσα στις διοργανώτριες πόλεις έχει Παρίσι με 168 ευρώ, αλλά οι τιμές εδώ τείνουν να είναι ακριβές έτσι κι αλλιώς (155 ευρώ το 2015).

Προς το παρόν, η πιο ακριβή ημέρα είναι η 3η Ιουλίου στο Παρίσι, με τους οπαδούς του ποδοσφαίρου να χρειάζεται να πληρώσουν κατά μέσο όρο 254 ευρώ για ένα δωμάτιο ξενοδοχείου για τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα. Την ημέρα αυτή, ένας από τους προημιτελικούς αγώνες λαμβάνει χώρα στο “Stade de France”. Ακριβή, επίσης, ήταν η διαμονή στη Μασσαλία στις 11 Ιουνίου, όπου ένα δωμάτιο ξενοδοχείου κόστιζε κατά μέσο όρο 249 ευρώ αντί 94 ευρώ (αυτή ήταν η ημέρα που η Αγγλία έπαιζε με την Ρωσία στο “Stade Vélodrome”).

Ο Jon West, διευθύνων σύμβουλος της HRS – Global Hotel Solutions για το Ην. Βασίλειο και την Ιρλανδία, σχολίασε: ”Είναι ενδιαφέρον πως να δούμε ότι οι τιμές για τον τελικό στο Παρίσι στις 10 Ιουλίου είναι συγκριτικά λογικές. Υπάρχουν ακόμα καλές διαθέσιμες προσφορές σε ξενοδοχεία κοντά στο γήπεδο, ακόμη και αν κάποιος δε διαθέτει το πολυπόθητο εισιτήριο για τον αγώνα, η ατμόσφαιρα στην πόλη σε αυτήν τη βραδιά θα σας μείνει αξέχαστη”.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top