Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour Operators'Keep Calm & Carry on Holidaying' λέει η Cheapflights
Τάσεις

'Keep Calm & Carry on Holidaying' λέει η Cheapflights

Ο Andrew Shelton, γενικός διευθυντής της διεθνούς ιστοσελίδας αναζήτησης πτήσεων και ταξιδιωτικών προσφορών, cheapflights.co.uk σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοφίσματος στη Βρετανία τονίζει ότι η ταξιδιωτική αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία πολλών ευρωπαϊκών χωρών και περιφερειών και ότι θα είναι προς το συμφέρον τους να αναζητήσουν τρόπους για να διατηρήσουν το 'status quo'.

Σε εκτιμήσεις τους για τις συνέπειες του Brexit στους Βρετανούς τουρίστες, ο  Andrew Shelton, γενικός διευθυντής της διεθνούς ιστοσελίδας αναζήτησης πτήσεων και ταξιδιωτικών προσφορών, cheapflights.co.uk, επισημαίνει ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα επισημάνει τα πολλά οφέλη που λάμβαναν -και θεωρούσαν δεδομένα- οι Βρετανοί ταξιδιώτες για χρόνια: των συμφωνιών που δημιούργησαν το περιβάλλον εκείνο για τις low cost αεροπορικές εταιρείες να ‘ευδοκιμήσουν’, που διατήρησαν τους αεροπορικούς ναύλους χαμηλούς και ενθάρρυναν την ελεύθερη κυκλοφορία ανθρώπων, μια νομισματική συμφωνία που έκανε την Ευρωζώνη τόσο φθηνή για να την επισκεφθεί κανείς για χρόνια, το τέλος της χρέωσης περιαγωγής δεδομένων για τα κινητά τηλέφωνα, καθώς και δωρεάν υγειονομική περίθαλψη στο εσωτερικό της ΕΕ.

“Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την έκβαση του δημοψηφίσματος και τώρα αντιμετωπίζουμε ένα αβέβαιο μέλλον κερδοσκοπιών και επαναδιαπραγμάτευσης. Όσοι έχουν κάνει προβλέψεις και έχουν διεξάγει εκτενή σενάρια προγραμματισμού για αυτό το ενδεχόμενο είναι εκείνοι που είναι σε καλύτερη θέση να προχωρήσουν σε αυτό το νέο ‘μονοπάτι’. Ωστόσο, φοβόμαστε ότι λίγοι είναι αυτοί που κατάφεραν να το κάνουν αυτό, σύμφωνα με τις σοκαρισμένες αντιδράσεις”, λέει ο κ. Shelton.

“Οι τουρίστες δε θα πρέπει να υποθέσουν ότι το Brexit σημαίνει πως όλα θα χαθούν. Η ταξιδιωτική αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία πολλών ευρωπαϊκών χωρών και περιφερειών. Θα είναι προς το συμφέρον τους να αναζητήσουν τρόπους για να διατηρήσουν το ‘status quo’. Η (σ.σ. βρετανική) κυβέρνηση πρέπει τώρα να εργαστεί σκληρά για να εξασφαλίσει συμφωνίες με την ΕΕ που θα κρατήσουν ζωντανή την τουριστική βιομηχανία μας και πιστεύουμε πως θα καταβληθεί μέγιστη προσπάθεια από όλες τις πλευρές κατά τους επόμενους μήνες και χρόνια για να διασφαλιστεί πως ‘η βρετανική αγελάδα που κατεβάζει μετρητά δε θε βρεθεί έξω από το λιβάδι’.

Η πιο σημαντική βραχυπρόθεσμη επίπτωση για τους τουρίστες θα είναι το νομιασματικό σοκ: όσοι έχουν ήδη κλείσει τις διακοπές τους στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι θα πρέπει να ανησυχούν ότι η αγγλική λίρα τους θα είναι αδύναμη. Θα πρέπει να ελπίζουμε ότι η απότομη καθοδική πτώση που είδαμε έως τώρα δε θα συνεχιστεί.

Βρήκαμε ακόμη ότι υπάρχει σημαντικός βαθμός ζήτησης σε αναμονή για διακοπές μεταξύ των τουριστών, καθώς οι άνθρωποι περίμεναν να δουν προς που θα κλείνει το αποτέλεσμα τους δημοψηφίσματος πριν κάνουν τις κρατήσεις για τις διακοπές τους. Ναι, κάποιοι παραθεριστές θα αποθαρρυνθούν να κάνουν κράτηση λόγω της πτώσης της λίρας, αλλά ο Άγγλος τουρίστας έχει αποδείξει επανειλλημένα ότι δεν αφήνει τίποτα να του σταθεί εμπόδιο στις διακοπές του, τις οποίες κερδίζει με τόσο κόπο. Μακροπρόθεσμα, η τουριστική βιομηχανία μας πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις της για να προστατεύσει και να διατηρήσει την ποιότητα και την αξία των υπηρεσιών που παρέχουμε στους πελάτες μας”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024