Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΧωρίς τέλος το πρόβλημα των σκουπιδιών στην Κέρκυρα
Περιβάλλον

Χωρίς τέλος το πρόβλημα των σκουπιδιών στην Κέρκυρα

Οι εμπορικοί και τουριστικοί φορείς της Κέρκυρας ζητούν άμεσα ενημέρωση και λύση στην τραγική κατάσταση που επικρατεί λόγω των σκουπιδιών στην Κέρκυρα.

Σήμερα, 28 Ιουνίου, η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας, ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας, το Επιμελητήριο Κέρκυρας, ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας, η Ιόνιος Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, η Μαρίνα Γουβιών ΑΕ και ο Σύνδεσμος Επαγγελματικών Σκαφών άνευ Μονίμου Πληρώματος επισκέφθηκαν αρχικά τον επιθεωρητή της Αστυνομίας των Ιονίων Νήσων για να του εκθέσουν τη θέση τους και να ζητήσουν ενημέρωση σχετικά με τη τραγική κατάσταση των σκουπιδιών στην Κέρκυρα.

Μετά την ενημέρωση αυτή η αντιπροσωπεία των φορέων μετέβη στο Δημαρχείο Κέρκυρας όπου εκείνη τη στιγμή ήταν σε εξέλιξη σύσκεψη από κοινού με τις παρατάξεις στο Περιφερειακό και Δημοτικό συμβούλιο σε επίπεδο των επικεφαλής τους “για να ζητήσουμε ενημέρωση και να εκθέσουμε από την πλευρά της για μια ακόμη φορά την αγωνία μας, λόγω της τραγικής εξέλιξης των σκουπιδιών“, όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση.
 
Ζητήσαμε από τη γραμματεία του δημάρχου να εισέλθουμε και μας επέτρεψε να εισέλθουμε στο γραφείο του, μόλις δε εισήλθαμε χαιρετήσαμε τους παρευρισκόμενους και μας χαιρέτησαν όλοι, τότε ξαφνικά ο δήμαρχος σηκώθηκε επάνω και απευθυνόμενος σε όλους εμάς τους εκπροσώπους των φορέων μας ζήτησε να αποχωρήσουμε από την αίθουσα, διότι με την παρουσία μας παραβιάζουμε τη λειτουργία των θεσμών και δεν έχουμε δικαίωμα να παρευρισκόμαστε εκεί. Φυσικά δεν είχαμε καμία πρόθεση να παρανομήσουμε και αποχωρήσαμε από την αίθουσα.
 
Δυστυχώς θέλουμε να τονίσουμε ότι η συμπεριφορά του κ. δημάρχου και των άλλων φορέων δε συνάδει με την αρχή της δημοσιότητας δεδομένου ότι για το φλέγον αυτό θέμα θα ήταν μια ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για να ακούσει ο Δήμαρχος και οι άλλοι φορείς την αγωνία μας για την εξέλιξη αυτής της κατάστασης“.
Και η ανακοίνωση καταλήγει:
 
Επειδή η δημοσιότητα είναι η ψυχή της δημοκρατίας, καταγγέλουμε απερίφραστα την άκρως αυτή αντιδημοκρατική συμπεριφορά του δημάρχου, αλλά και την παθητική στάση των υπολοίπων παρατάξεων, οι οποίοι δεν μας επέτρεψαν να παρευρεθούμε στη σύσκεψη αυτή παρότι μας επιτράπηκε αρχικά η είσοδος κατά την οποία αυτοί θα είχαν τη δυνατότητα με αμεσότητα να μας πληροφορήσουν τη θέση τους για το φλέγον αυτό θέμα και εμείς ως εκπρόσωποι των θεσμικών μας οργάνων που εκπροσωπούμε χιλιάδες συμπολίτες μας να εκθέσουμε την αγωνία και τις θέσεις μας για την τραγική κατάσταση που βιώνουμε όλοι.
 
Πιστεύουμε ότι για θέματα μείζονος σημασίας για τον τόπο, όπως η συζήτηση για την κήρυξη του τόπου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι τοπικές αρχές και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων στις τοπικές αρχές έχουν την υποχρέωση να ζητήσουν την συνδρομή των επαγγελματικών φορέων του νησιού.
 
Αναρωτιόμαστε τέλος εμείς ως εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων της Κέρκυρας πως είναι δυνατόν ο κ. δήμαρχος να μην ανέχεται την παραβίαση της λειτουργίας των θεσμών για μας και να ανέχεται μέχρι τώρα την παραβίαση της λειτουργίας των θεσμών 15 μέρες τώρα στο θέμα των σκουπιδιών“.

 (φωτογραφίες: Σπύρος Γάλλιας)

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024