Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιβάλλον

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Πλαστικής Σακούλας στο νησί που την κατάργησε

Τατιάνα Ρόκου - 30 Ιούνιος 2016, 16:06

Τα πρωινά του Σαββάτου και της Κυριακής (2 και 3 Ιουλίου) θα υλοποιηθούν καθαρισμοί σε παραλίες της Αλοννήσου και σε νησιά του Θαλάσσιου Πάρκου, με τη συμμετοχή μελών των προαναφερόμενων φορέων, εθελοντών, πολιτών και επισκεπτών της Αλοννήσου.


Το πρόγραμμα “Αλόννησος χωρίς πλαστικές σακούλες”, που υλοποιείται από το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και τη MOm/ Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Thalassa και τη συνεργασία του Δήμου Αλοννήσου, που είχε ήδη αποφασίσει να αναλάβει πρωτοβουλία για το συγκεκριμένο ζήτημα, συνεχίζει τις συντονισμένες δράσεις του για το διάστημα 2-3 Ιουλίου. Οι δράσεις αυτές, που συμπίπτουν με την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Πλαστικής Σακούλας (3 Ιουλίου), αποσκοπούν στην περαιτέρω διάχυση της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ενάντια στο συγκεκριμένο απόρριμμα και παράλληλα στην αποτίμηση της μέχρι τώρα πορείας υλοποίησης της πρωτοβουλίας.

Πιο συγκεκριμένα, τα πρωινά του Σαββάτου και της Κυριακής (2 και 3 Ιουλίου) θα υλοποιηθούν καθαρισμοί σε παραλίες της Αλοννήσου και σε νησιά του Θαλάσσιου Πάρκου, με τη συμμετοχή μελών των προαναφερόμενων φορέων, εθελοντών, πολιτών και επισκεπτών της Αλοννήσου. Οι καθαρισμοί, έχουν ως στόχο την ενεργοποίηση των πολιτών ενάντια στα θαλάσσια απορρίμματα και θα περιλαμβάνουν καταγραφή του ρυπαντικού φορτίου των ακτών, με χρήση ειδικά διαμορφωμένων Φύλλων Καταγραφής.

Παράλληλα, τις απογευματινές ώρες του διημέρου 2 και 3 Ιουλίου, σε κεντρικό σημείο στο λιμάνι της Αλοννήσου θα λειτουργήσει ειδικά διαμορφωμένος ανοιχτός χώρος, στον οποίο οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Αλοννήσου θα έχουν τη δυνατότητα, με διαδραστικό και ευφάνταστο τρόπο, να ενημερωθούν για τις επιπτώσεις της πλαστικής σακούλας στο θαλάσσιο περιβάλλον και για τις υλοποιηθείσες δράσεις της πρωτοβουλίας “Αλόννησος χωρίς πλαστικές σακούλες”, να καταθέσουν την εμπειρία τους από την προσπάθεια μετάβασης του νησιού σε καθεστώς κατάργησης της πλαστικής σακούλας και να αποτυπώσουν το όραμά τους για την “επόμενη μέρα” σε σχέση με τη συγκεκριμένη συσκευασία. Η εν λόγω δράση θα πλαισιωθεί από περιβαλλοντικά παιχνίδια για παιδιά, μέσα από τα οποία οι μικροί πολίτες θα ενημερωθούν, διασκεδάζοντας, για τη θαλάσσια ρύπανση και τις επιπτώσεις της στα θαλάσσια οικοσυστήματα.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top