Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικά λεωφορεία

Αποκλειστικά τουριστικά λεωφορεία ΔΧ για τις μετακινήσεις μαθητών σε εκδρομές

Βίκυ Καραντζαβέλου - 05 Ιούλιος 2016, 10:11

Τα ΚΤΕΛ δεν έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν τον ιδιόκτητο στόλο τους για μεταφορικό έργο που έχουν αναλάβει μέσω ανεξάρτητου τουριστικού γραφείου που ενδεχομένως έχουν συστήσει, προχωρώντας σε άτυπη 'ενοποίηση' του στόλου τους.


Η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού απέστειλε χθες επείγουσα επιστολή στον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκο Φίλη σε συνέχεια σχετικής εγκυκλίου του γενικού γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Τζιάλλα η οποία επισυνάπτεται, αναφορικά με τη χρήση αποκλειστικά τουριστικών λεωφορείων ΔΧ στις μετακινήσεις μαθητών σε εκδρομές, καλώντας τον να ενημερώσει σχετικά τις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του γενικού γραμματέα προς τις Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού της χώρας διευκρινίζεται ότι:

Α) σε συνέχεια δικαστικής απόφασης τα ΚΤΕΛ έχουν απολέσει το δικαίωμα να πραγματοποιούν οποιοδήποτε άλλο έργο πέραν του συγκοινωνιακού και ιδιαιτέρως τις “ημερήσιες εκδρομές μαθητών της Δημόσιας Εκπαίδευσης με ολική μίσθωση, όταν εκτελούνται χωρίς διανυκτέρευση των εκδρομέων και με αφετηρία το νομό της έδρας τους”. Οι εκδρομές αυτές μπορούν να πραγματοποιούνται μόνο με τουριστικά λεωφορεία ΔΧ και

Β) Ότι δεν έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν τον ιδιόκτητο στόλο τους για μεταφορικό έργο που έχουν αναλάβει μέσω ανεξάρτητου τουριστικού γραφείου που ενδεχομένως έχουν συστήσει, προχωρώντας σε άτυπη “ενοποίηση” του στόλου τους.

Και τα δύο αυτά ζητήματα έχουν αποτελέσει σημεία έντονης διένεξης με τα ΚΤΕΛ επί σειρά δεκαετιών και επιτέλους η Πολιτεία αναγνωρίζει και κατοχυρώνει το έργο των τουριστικών λεωφορείων της χώρας, ζητώντας εντατικοποίηση των σχετικών ελέγχων από τις ΠΥΤ.

Νομιμότητα εκτέλεσης έργου από λεωφορεία ΚΤΕΛ
|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top