Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΝομοθεσίαΕγκρίθηκε η συμφωνία για το Ελληνικό από το Ελεγκτικό Συνέδριο
Επενδύσεις

Εγκρίθηκε η συμφωνία για το Ελληνικό από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Το Ζ΄ κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την υπ'αριθμ. 175/2016 απόφασή του, χωρίς κανένα σχόλιο ή παρατήρηση, ενέκρινε το τροποποιημένο μνημόνιο κατανόησης, κρίνοντας τις σχετικές τροποποιήσεις νόμιμες.

Εγκρίθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο οι αλλαγές που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο κατανόησης το οποίο υπεγράφη μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Lamda Development τον περασμένο Ιούνιο και αφορά στη σύμβαση αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Το μνημόνιο κατανόησης αποτελεί επικαιροποίηση της σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών της Ελληνικόν ΑΕ που υπεγράφη στις 14 Νοεμβρίου του 2014.

Με την έγκριση του ελεγκτικού συνεδρίου ανοίγει πλέον ο δρόμος για την υπογραφή της επικαιροποιημένης σύμβασης μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Lamda Development, που ηγείται του σχήματος που θα αναλάβει την αξιοποίηση της έκτασης των 6.200 στρεμμάτων.

Έως το φθινόπωρο θα πρέπει να έχει εγκριθεί η επικαιροποιημένη σύμβαση και από τη Βουλή, προκειμένου να ξεκινήσει η ανάπλαση στο Ελληνικό, η οποία αναμένεται να έχει σημαντικά οφέλη για την οικονομία.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, το συνολικό ύψος της επένδυσης θα ανέλθει στα 8 δισ. ευρώ, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν έως και 70.000 νέες θέσεις εργασίας όταν το έργο θα βρίσκεται στην πλήρη ανάπτυξή του.  

Επισημαίνεται ότι η ολοκλήρωση παραχώρησης του Ελληνικού αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση και η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων είναι η 16η Νοεμβρίου 2016.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024