Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Επενδύσεις

Εγκρίθηκε η συμφωνία για το Ελληνικό από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Θοδωρής Κουμέλης - 05 Ιούλιος 2016, 15:27

Το Ζ΄ κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την υπ'αριθμ. 175/2016 απόφασή του, χωρίς κανένα σχόλιο ή παρατήρηση, ενέκρινε το τροποποιημένο μνημόνιο κατανόησης, κρίνοντας τις σχετικές τροποποιήσεις νόμιμες.


Εγκρίθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο οι αλλαγές που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο κατανόησης το οποίο υπεγράφη μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Lamda Development τον περασμένο Ιούνιο και αφορά στη σύμβαση αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Το μνημόνιο κατανόησης αποτελεί επικαιροποίηση της σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών της Ελληνικόν ΑΕ που υπεγράφη στις 14 Νοεμβρίου του 2014.

Με την έγκριση του ελεγκτικού συνεδρίου ανοίγει πλέον ο δρόμος για την υπογραφή της επικαιροποιημένης σύμβασης μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Lamda Development, που ηγείται του σχήματος που θα αναλάβει την αξιοποίηση της έκτασης των 6.200 στρεμμάτων.

Έως το φθινόπωρο θα πρέπει να έχει εγκριθεί η επικαιροποιημένη σύμβαση και από τη Βουλή, προκειμένου να ξεκινήσει η ανάπλαση στο Ελληνικό, η οποία αναμένεται να έχει σημαντικά οφέλη για την οικονομία.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, το συνολικό ύψος της επένδυσης θα ανέλθει στα 8 δισ. ευρώ, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν έως και 70.000 νέες θέσεις εργασίας όταν το έργο θα βρίσκεται στην πλήρη ανάπτυξή του.  

Επισημαίνεται ότι η ολοκλήρωση παραχώρησης του Ελληνικού αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση και η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων είναι η 16η Νοεμβρίου 2016.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top