Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Ίμπιζα ο πιο gay friendly προορισμός διακοπών, σύμφωνα με έρευνα του On the Beach
Τουρισμός LGBT

Η Ίμπιζα ο πιο gay friendly προορισμός διακοπών, σύμφωνα με έρευνα του On the Beach

Το ανέκαθεν δημοφιλές ελληνικό νησί της Κέρκυρας χαρακτηρίστηκε ως τρίτο πιο gay friendly με 9%, ακολουθούμενο από την περιοχή της Costa Brava στην Ισπανία με 8%. Περιέργως, η Μύκονος η οποία παραδοσιακά χαρακτηριζόταν ως η gay 'πρωτεύουσα' της Ευρώπης, κατατάχθηκε στην πέμπτη θέση με 7%.

Σε έρευνα άνω των 1.000 ατόμων από την gay κοινότητα παγκοσμίως, η Ίμπιζα κατονομάστηκε ως τον πιο φιλικό προς τους ομοφυλόφιλους (gay friendly) θερινός προορισμός στην Ευρώπη, κερδίζοντας το 18% των ψήφων, όπως αποκάλυψε η εταιρεία On the Beach.

Ο δημοφιλής για τη νυχτερινή του ζωή προορισμός, ο οποίος προσελκύει πάνω από τα 2/3 ενός δισ. Βρετανών τουριστών στις ακτές του, κάθε χρόνο ονομαζόταν ως ο πιο gay frindly προορισμός, με 1 στους 10 να κατονομάζει την Costa del Sol ως τον κορυφαίο δημοφιλέστερο LGBT προορισμό.

Το ανέκαθεν δημοφιλές ελληνικό νησί της Κέρκυρας χαρακτηρίστηκε ως τρίτο πιο gay friendly με 9%, ακολουθούμενο από την περιοχή της Costa Brava στην Ισπανία με 8%.

Περιέργως, η Μύκονος η οποία παραδοσιακά χαρακτηριζόταν ως η gay “πρωτεύουσα” της Ευρώπης, κατατάχθηκε στην πέμπτη θέση των πιο gay friendly προορισμών με ποσοστό 7%.

Ωστόσο, η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι LGBT ταξιδιώτες δεν είναι αντίθετοι να ταξιδεύουν σε προορισμούς που θεωρούνται μη φιλικοί τη gay κοινότητα, με το 64% να δηλώνει ότι θα ταξιδέψουν σε έναν τέτοιο μη φιλικό προς αυτούς θέρετρο ή προορισμό.

Η έρευνα, που διεξήχθη από την On the Beach, αποκάλυψε επίσης ότι πολλά μέλη της LGBT κοινότητας αγνοούν τα πολυάριθμα φεστιβάλ που πραγματοποιούνται σε όλη την Ευρώπη κάθε έτος.

Ενώ το 18% δήλωσε ότι γνώριζε την ετήσια εκδήλωση Pride στην Ίμπιζα, μόνο το 5% γνώριζε το Accept, ένα ετήσιο φεστιβάλ και παρέλαση στο νησί της Κύπρου, που βρίσκεται ήδη στο τρίτο έτος του. Μόνο ένας στους 10 δήλωσε ότι γνώριζε το φεστιβάλ Pride στο gay friendly νησί της Μυκόνου, το οποίο λαμβάνει χώρα φέτος μεταξύ 17 και 21 Αυγούστου.

Λιγότεροι από έναν στους δέκα (9%) δήλωσε ότι γνώριζε το ετήσιο φεστιβάλ Pride στο νησί της Μαγιόρκα, ένα φεστιβάλ που διεξάγεται στο νησί για πολλά χρόνια.

Ο Alistair Daly, διευθυντής Μάρκετινγκ του On the Beach, δήλωσε: “Η Ισπανία ήταν πάντα ένας πολύ δημοφιλής προορισμός για την gay κοινότητα και με τόσες πολλές εκδηλώσεις Pride που πραγματοποιούνται στη διάρκεια του έτους, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί έχει γίνει hot spot”.

Στη φωτογραφία, το Gay Pride στην Ίμπιζα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024