Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠέντε εκατομμύρια Βρετανοί 'παγώνουν' τις θερινές τους διακοπές μετά το Brexit
Τάσεις

Πέντε εκατομμύρια Βρετανοί 'παγώνουν' τις θερινές τους διακοπές μετά το Brexit

Ένας στους δέκα Βρετανούς αναφέρει πως 'παγώνει' τις διακοπές του καλοκαιριού λόγω της ανασφάλειας του Brexit. το 18% των ερωτηθέντων σε έρευνα της VoucherCodes.co.uk αποκαλύπτει ότι δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά να ταξιδέψει στο εξωτερικό φέτος.

Μετά τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, το 5% του πληθυσμού βάζει σε αναμονή τις κρατήσεις των διακοπών του μέχρι τα πράγματα να ηρεμίσουν ξανά, ενώ ένα άλλο 5% ποσοστό λέει πως άλλαξε γνώμη για τις διακοπές στο εξωτερικό και θα προτιμήσει τις διακοπές εντός της χώρας, σύμφωνα με έρευνα της VoucherCodes.co.uk.

Στοιχεία από την εταιρεία δείχνουν ότι 25 εκατ. Βρετανοί θα κάνουν διακοπές στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτόν τον χρόνο, μια αύξηση δηλαδή κατά 2,5 εκατομύρια, μετά την απόφαση του Brexit το πρωί της 24ης Ιουλίου. Ακόμη 2,5 εκατομμύρια δυνητικοί τουρίστες, οι οποίοι σκόπευαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, τώρα θα “αναμένουν τις εξελίξεις”.

Σύμφωνα με την VoucherCodes.co.uk, το 51% των Βρετανών θα παραμείνει για διακοπές στο Ηνωμένο Βασίλειο, 4,5 εκατ. δηλαδή περισσότεροι άνθρωποι σε σχέση με πέρυσι, που σε ποσοστά σημαίνει αύξηση 7%.

Ο μέσος τουρίστας εσωτερικού ενδέχεται να ξοδέψει 686 στερλίνες στις διακοπές του, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όπου τα χρήματα αυτά ανέρχονταν σε 442 στερλίνες, μια αύξηση δηλαδή 55%. Ωστόσο, το 15% αυτών που θα κάνουν διακοπές φέτος σκοπεύει να ξοδέψει λιγότερα χρήματα στις καλοκαιρινές εξορμήσεις του μετά την απόφαση του Brexit.

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, η Κορνουάλη είναι το πιο δημοφιλές σημείο για αυτούς που σκοπεύουν να κάνουν ένα διάλειμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, με το 12% των τουριστών να κλείνει διακοπές εκεί αυτό το καλοκαίρι.

Το Λονδίνο έχει παραμείνει στη δεύτερη θέση, με ένα ποσοστό 9% να κατευθύνεται εκεί για τις διακοπές του και την Lake District να μένει σταθερά στην τρίτη θέση με ποσοστό επισκεπτών 8%.

Τα Highlands της Σκωτίας έχουν αντικαταστήσει το Yorkshire Dales στο Νο4 στον κατάλογο. Η μεγαλύτερη έκπληξη είναι ότι ο αριθμός 5 στη λίστα του τρέχοντος έτους είναι η παραμονή στο σπίτι – πέρυσι ήταν το Bournemouth.

Το κόστος παραμένει ένας μεγάλος οδηγός στην απόφαση για διακοπές στο εσωτερικό του Ην. Βασιλείου, με το 18% των ερωτηθέντων να αποκαλύπτει ότι δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά να ταξιδέψει στο εξωτερικό φέτος. Ένα επιπλέον 16% δηλώνει ότι έχει επιλέξει να μείνει στην χώρα για διακοπές, επειδή πιστεύει ότι έχει μεγαλύτερη αξία από το εξωτερικό.

Στη φωτογραφία, η παραλία του Bournemouth.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024