Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΤαξίδι εξοικείωσης Ρώσων δημοσιογράφων στη Θεσσαλία
Προώθηση προορισμού

Ταξίδι εξοικείωσης Ρώσων δημοσιογράφων στη Θεσσαλία

Οι Ρώσοι δημοσιογράφοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τους τουριστικούς προορισμούς, τα καταλύματα της περιοχής, τις δραστηριότητες που προσφέρονται στην Θεσσαλία όλο το χρόνο, καθώς και για τις τοπικές αυθεντικές-παραδοσιακές γεύσεις.

To 3ο ταξίδι εξοικείωσης εννιά Ρώσων δημοσιογράφων – εκπροσώπων των μεγαλυτέρων ΜΜΕ της χώρας τους, διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο της στοχευμένης στρατηγικής της για την προβολή και την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής και με αφορμή το γεγονός ότι το 2016 έχει ορισθεί ως έτος Ελληνορωσικής Φιλίας.

Σε ειδική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρουσιάστηκαν οι τουριστικές και επενδυτικές ευκαιρίες, οι δραστηριότητες και οι γενικότερες προοπτικές στη ρωσική τουριστική αγορά. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός καλωσορίζοντας τους Ρώσους δημοσιογράφους, επισήμανε ότι ο τουρισμός αποτελεί προτεραιότητα και είναι μία από τις κινητήριες δυνάμεις της ελληνικής οικονομίας και ότι ο σκοπός υλοποίησης των δράσεων αυτών είναι η ανάδειξη και προβολή της τουριστικής φυσιογνωμίας της Θεσσαλίας στο εξωτερικό καθώς και η ενίσχυση των επιχειρηματικών συνεργασιών μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά τη συνάντηση ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην στήριξη του τουρισμού σε όλες τις εναλλακτικές του μορφές. Οι Ρώσοι δημοσιογράφοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τους τουριστικούς προορισμούς, τα καταλύματα της περιοχής, τις
δραστηριότητες που προσφέρονται στην Θεσσαλία όλο το χρόνο, καθώς και για τις τοπικές αυθεντικές-παραδοσιακές γεύσεις.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον πολιτιστικό και στον θρησκευτικό- προσκυνηματικό τουρισμό, καθώς τα Μετέωρα αποτελούν τον πρώτο σταθμό ενδιαφέροντος στην Ελλάδα για τους ομόδοξους Ρώσους πολίτες.

Το πρόγραμμα της φιλοξενίας, περιλάμβανε επισκέψεις και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες, με πρώτη επίσκεψη στην Καρδίτσα, όπου οι Ρώσοι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στη Λίμνη Πλαστήρα και σε Ιερές Μονές της περιοχής. Την δεύτερη μέρα επισκέφτηκαν τα Μετέωρα με τα μοναστήρια τους καθώς και τα αξιόλογα Μουσεία της περιοχής. Την τρίτη μέρα παραμονής τους στη Θεσσαλία επισκέφτηκαν Μοναστήρια του Ολύμπου, ενώ στη Λάρισα ξεναγήθηκαν στο Διαχρονικό Μουσείο, στο Αρχαίο Θέατρο και περπάτησαν στο κέντρο της πόλης. Στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο Διμηνίου, το παραλιακό μέτωπο της πόλης του Βόλου, καθώς και τις ορεινές και παραλιακές περιοχές του Πηλίου. Παράλληλα πραγματοποίησαν επισκέψεις σε τοπικές επιχειρήσεις (τυροκομεία και οινοποιεία) της Θεσσαλίας, ενώ απόλαυσαν διάφορες δραστηριότητες στη φύση, όπως ποδηλασία, τοξοβολία περίπατο, κ.λπ.

Κατά τη διάρκεια της πενθήμερης παραμονής τους στην περιφέρεια είχαν κατ’ιδίαν συναντήσεις με τοπικούς φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού.

Οι Ρώσοι δημοσιογράφοι, έμειναν εντυπωσιασμένοι από τη φιλοξενία στη Θεσσαλία, κάτι το οποίο επισήμανε και η πρόεδρος των Περιφερειακών ΜΜΕ της Ρωσίας κα Dubinskaya Sofya.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024