Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Παρέμβαση Ν. Τόσκα για το ηλεκτρονικό σύστημα θεώρησης visa ζητούν οι Λέσβιοι ξενοδόχοι

Τατιάνα Ρόκου - 11 Ιούλιος 2016, 14:12

Βελτίωση συνθηκών και χρόνου παραμονής και ελέγχου των εκ Τουρκίας επισκεπτών στις πύλες εισόδου των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ζητά με επιστολή της από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου.


Η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου απέστειλε επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα, αντιδρώντας στις συχνές εκτός λειτουργίας / διακοπές του server του ηλεκτρονικού συστήματος θεώρησης visa σε Λέσβο, Χίο και Σάμο. Σε αυτήν ζητά, μεταξύ άλλων, αποκατάσταση του αξιόπιστου της λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος, αύξηση του στελεχιακού δυναμικού των θεωρήσεων.

Πιο αναλυτικά, η επιστολή αναφέρει:

Κύριε υπουργέ,

Σε συνέχεια των απανωτών προβλημάτων των τελευταίων ημερών, από τη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος θεώρησης visa, με τις συχνές εκτός λειτουργίας / διακοπές του server του και στις τρεις Πύλες εισόδου Λέσβου, Χίου, Σάμου της περιφέρειάς μας, καθώς και της επιτεινόμενης κατάστασης από τις (συχνές / γνωστές) διακοπές της ηλεκτροδότησης – εκθέτοντας / δυσφημίζοντάς μας και όχι μόνο στους εκ Τουρκίας επισκέπτες, καθιστάμενοι κακοί Πρεσβευτές κακών πρεσβειών – επαπειλούμαστε να απολέσουμε και την τελευταία πηγή τουριστικών εσόδων / απασχόλησης, ύστερα απ΄ τις πρωτόγνωρες φετινές μειώσεις των charters και των κρουαζιερόπλοιων.

Ύστερα από τα προαναφερθέντα, παρακαλούμε να μεριμνήσετε για τα παρακάτω:

  • Αποκατάσταση του αξιόπιστου της λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος, με εναλλακτικό / εφεδρικό π.χ. server κ.λπ. και στην περίπτωση μη λειτουργίας του, ενεργοποίηση της χειρόγραφης διαδικασίας στο βαθμό που είναι συμβατή με τις υποχρεώσεις μας και την Κοινοτική Νομοθεσία.
  • Αύξηση του στελεχιακού δυναμικού ελέγχου / θεωρήσεων, που εκτιμούμε ότι δίνει την ψυχή του, με ποιοτικά αναβαθμισμένες ανωδομές / υποδομές κτιριακών εγκαταστάσεων (χωροταξικά / εργονομικά), εξοπλισμούς και λοιπά μέσα, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες kai χρόνοι παραμονής κι ελέγχου των επισκεπτών μας, στα Τελωνεία.
  • Εφοδιασμός με Η/Ζ και ει δυνατόν κaι εφεδρικό τούτου, στις περιπτώσεις διακοπής της ηλεκτροδότησης, ευχόμενοι να ισχύσει το ίδιο για νευραλγικές Δημόσιες Υπηρεσίες, π.χ. Δ.Ο.Υ. και Τράπεζες, με τις οποίες συναλλάσσονται οι επισκέπτες μας.
  • Ορισμό / σύσταση Πανελλαδικού (ή Περιφερειακού) Συντονιστικού Οργάνου / Γραμματείας, για την άμεση επίλυση ανάλογων έκτακτων προβλημάτων, αντί “πολλοί” να περιφέρονται σε πολλά υπουργεία / υπηρεσίες για την αντιμετώπισή τους.

Προσβλέποντας στην προσωπική σας παρέμβαση, παρακαλούμε για την ενημέρωσή μας, προκειμένου κι εμείς με τη σειρά μας, να ενημερώσουμε τα μέλη και τους συνεργάτες μας”.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top