Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ενοικιαζόμενα

Προσοχή στις παράνομες μισθώσεις αστικών ακινήτων συνιστά η Ένωση Filoxenia

Τατιάνα Ρόκου - 11 Ιούλιος 2016, 16:10

Πολλοί 'μισθωτές' μισθώνουν κατοικίες με πρόσχημα τη διαμονή τους σε αυτές και στη συνέχεια τις υπενοικιάζουν μέσω διαφόρων ιστοσελίδων σε τουρίστες, σαν τουριστικά καταλύματα.


Η Ένωση Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων Νομού Ηρακλείου Filoxenia εφιστά την προσοχή των ιδιοκτητών ακινήτων της πόλης του Ηρακλείου –και όχι μόνο– σχετικά με το θέμα των παράνομων επιμισθώσεων που παρατηρείται ολοένα και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα.

“Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες που έχουμε”, αναφέρει η Ένωση, “πολλοί ‘μισθωτές’ μισθώνουν κατοικίες με πρόσχημα τη διαμονή τους σε αυτές και στη συνέχεια τις υπενοικιάζουν μέσω διαφόρων ιστοσελίδων σε τουρίστες, σαν τουριστικά καταλύματα. Αποτέλεσμα αυτού, είναι να αισχροκερδούν σε βάρος των ιδιοκτητών των ακινήτων, οι οποίοι αγνοούν τη δραστηριότητα των ενοικιαστών τους, να μην υπάγονται στους απαραίτητους ελέγχους, όπως κάθε νόμιμο κατάλυμα, να φοροδιαφεύγουν, να δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και να μην γνωρίζει καμία αρμόδια αρχή, το τι καθεστώς επικρατεί σε αυτά τα ‘καταλύματα’. Οι πληροφορίες αυτές είναι σε γνώση και της Ομοσπονδίας Αν. Κρήτης και του προέδρου της κ. Αγιομυργιαννάκη, με την οποία η Ένωση Filoxenia βρίσκεται σε άριστη συνεργασία.

Θα πρέπει οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων και κατοικιών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ελέγχουν το καθεστώς που επικρατεί στην ιδιοκτησία τους, έτσι ώστε να μην πέφτουν στα δίκτυα των επιτηδείων”.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Γιώργος Χριστοδουλάκης τόνισε: “Το φαινόμενο της παράνομης υπενοικίασης, λαμβάνει εξαιρετικά ανησυχητικές διαστάσεις και στον τόπο μας. Το παρακολουθούμε στενά και σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Αν. Κρήτης, αλλά και όλες τις αρμόδιες αρχές, ερευνούμε τους καταλληλότερους τρόπους αντίδρασης σε ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο και δύσκολο πρόβλημα. Ο κλάδος μας πλήττεται ήδη από πολλά μέτωπα και η τακτική των παράνομων υπενοικιάσεων, μας δημιουργεί ακόμα ένα σημαντικό πρόβλημα”.
|
Share |
Σχετικά θέματα:
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top