Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΕπαφές της ηγεσίας της ΔΕΘ-HELEXPO στην Κίνα
Εκθέσεις

Επαφές της ηγεσίας της ΔΕΘ-HELEXPO στην Κίνα

Στο διάστημα της πρωθυπουργικής επίσκεψης στη Κίνα, οι επικεφαλής της ΔΕΘ-HELEXPO επισκέφθηκαν την Έκθεση του Πεκίνου (CIEC), είχαν συνάντηση με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του Κινεζικού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων.

Ο πρόεδρος κ. Τάσος Τζήκας και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης είχαν συναντήσεις με περισσότερους από δέκα διοργανωτές εκθέσεων, από τον κρατικό, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, κατά την επίσκεψή τους στο Πεκίνο και τη Σανγκάη, μαζί με την επίσημη κυβερνητική αποστολή.

“Υπάρχει κινεζικό ενδιαφέρον για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και τον τουρισμό και εκτιμούμε πως για τη νέα εκθεσιακή σεζόν, δηλαδή αυτή που θα αρχίσει μετά τη Γενική Έκθεση του Σεπτεμβρίου 2016, είναι πολύ πιθανές κινεζικές συμμετοχές στις κλαδικές μας εκθέσεις Detrop, Frescon όπως επίσης τη Philoxenia, αλλά και τη Hotelia”, δήλωσε στη Voria.gr o κ. Ποζρικίδης.

Στο διάστημα της πρωθυπουργικής επίσκεψης στη Κίνα, οι επικεφαλής της ΔΕΘ-HELEXPO, που μετείχαν στην επίσημη κυβερνητική αποστολή, επισκέφθηκαν την Έκθεση του Πεκίνου (CIEC), είχαν συνάντηση με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του Κινεζικού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων, επισκέφθηκαν το Επιμελητήριο Σανγκάης και είχαν συζητήσεις για τη διερεύνηση πιθανών συνεργασιών με εκπροσώπους φορέων και ιδιωτικών επιχειρήσεων που διοργανώνουν συμμετοχές σε διεθνείς εκθέσεις.

Οι επαφές των προηγούμενων ημερών βρίσκονται στο πνεύμα της κίνησης που είχε γίνει από πλευράς ΔΕΘ-HELEXPO για να είναι η Κίνα τιμώμενη χώρα της Γενικής Έκθεσης του 2017. Το αίτημα διαβιβάστηκε από την κινεζική πρεσβεία στην Αθήνα και θα κριθεί κεντρικά.

Ο κ. Ποζρικίδης συμπλήρωσε στη Voria.gr ότι αποδοτική μπορεί να αποδειχθεί και η πρωτοβουλία προσέγγισης του Κινεζικού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων, καθώς ο συγκεκριμένος φορέας εξετάζει και επενδύσεις εκτός Κίνας, κάτι που οπωσδήποτε θα ενδιέφερε πολλές ελληνικές επιχειρήσεις.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024