Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΑνακοινώθηκε το πρόγραμμα του Navarino Challenge 2016
Αθλητικός τουρισμός

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Navarino Challenge 2016

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης είναι πιο πλούσιο από ποτέ καθώς περιλαμβάνει 18 δραστηριότητες για όλη την οικογένεια που πραγματοποιούνται χωρίς ανταγωνισμό με στόχο να αναδείξουν τις αξίες της άσκησης και της διατροφής και να ενημερώσουν τον κόσμο για την ανάγκη καταπολέμησης της παιδικής παχυσαρκίας.

Οι μέρες μετρούν αντίστροφα για τη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητικού τουρισμού και η στιγμή έχει φτάσει για να αποφασίσετε ποια δραστηριότητα θα ακολουθήσετε κατά τη διάρκεια του τριημέρου του «Navarino Challenge» που πραγματοποιείται από τις 9 έως και τις 11 Σεπτεμβρίου 2016.
 
Το πρόγραμμα της διοργάνωσης είναι πιο πλούσιο από ποτέ καθώς περιλαμβάνει 18 δραστηριότητες για όλη την οικογένεια που πραγματοποιούνται χωρίς ανταγωνισμό με στόχο να αναδείξουν τις αξίες της άσκησης και της διατροφής και να ενημερώσουν τον κόσμο για την ανάγκη καταπολέμησης της παιδικής παχυσαρκίας. Στο φετινό πρόγραμμα θα βρείτε δραστηριότητες όπως το τρέξιμο, η κολύμβηση και το SUP στις οποίες μπορούν να συμμετάσχουν όλοι, ενώ στο λιμάνι της Πύλου μπορείτε να παρακολουθήσετε τον αγώνα επίδειξης ιστιοπλοΐας με σκάφη τύπου Optimist και Laser.
 
Για όσους διαμείνουν στο The Westin Resort Costa Navarino προσφέρονται επιπλέον δραστηριότητες όπως taekwondo, αναρρίχηση, pilates, ποδήλατο, boccia, basketball, golf, kick boxing, baby swimming, aqua aerobic, kids’ athletics, υποβρύχιες καταδύσεις, μαθήματα χορού και ένα cooking event έκπληξη. Το αναλυτικό πρόγραμμα και οι ώρες των δραστηριοτήτων βρίσκονται εδώ.
 
Η τροφή και η επεξεργασία της και συγκεκριμένα η Μεσογειακή διατροφή ήταν ανέκαθεν στοιχείο του πολιτισμού της χώρας μας. Κεραμικά αγγεία που βρέθηκαν στο ανάκτορο του βασιλιά Νέστορα και χρονολογούνται από το 1.300 π.Χ. μαρτυρούν ειδικές τεχνικές παρασκευής του κρέατος που στη συνέχεια προσφερόταν στους φιλοξενούμενους ή σε ξένους που ζητούσαν εκεί άσυλο. Τα στοιχεία της Μεσσηνιακής φιλοξενίας και της Μεσογειακής διατροφής θα αναδείξει για πρώτη φορά με τη συμμετοχή της η Πελοποννήσια food blogger Γωγώ Παπαδιονυσίου ή κατά κόσμον Mamatsita.
 
Συγκεκριμένα κατά την διάρκεια της κολυμβητικής ημέρας του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου, οι γυναίκες της Πύλου θα αναλάβουν, με την επιμέλεια της Mamatsita να φτιάξουν παραδοσιακά λαλάγγια & δίπλες στην Πύλο. Αντίστοιχα, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου η διάσημη food blogger θα αναλάβει να αναζωογονήσει και να ενδυναμώσει τους συμμετέχοντες στο τρέξιμο, προσφέροντας τους παραδοσιακά γλυκίσματα και προϊόντα στην Costa Navarino. Τα δύο cooking challenges θα γίνουν με την υποστήριξη της ομάδας του Εστιατορίου Ποσειδωνία.
 
Επίσημος υποστηρικτής της διοργάνωσης θα είναι και φέτος τα Navarino Icons, μια σειρά προϊόντων από τη Μεσσηνία, εμπνευσμένα από τις πλούσιες παραδόσεις και την ιστορία της περιοχής. Όλα τα προϊόντα παράγονται σε μικρές ποσότητες από μικρούς τοπικούς παραγωγούς και καλλιτέχνες με ποιοτικά και δημιουργικά κριτήρια, ενώ χρησιμοποιούνται πρώτες ύλες από τα κτήματα, τους ελαιώνες και τους βοτανόκηπους της Costa Navarino.
 
Για πρώτη φορά φέτος, ο χορός θα έχει την τιμητική του
Η καλλιτεχνική και αθλητική έκφραση που αναφέρεται στην κίνηση του σώματος ακολουθώντας τον ρυθμό της μουσικής θα έχει ως κύριο εκφραστή και πρεσβευτή της το Νίκο Μαριάνο, τον χορογράφο των stars και creative director και owner της Nick Marianos Dance Factory. Ο Νίκος Μαριάνος και η ομάδα του θα διδάξουν μαθήματα χορού τα οποία θα περιλαμβάνουν: video clip dance, όλα τα στυλ του hip-hop, break dance καθώς και hip-hop χορογραφίες.
 
Το «Navarino Challenge» θα προσφέρει στους διαμένοντες στο The Westin Resort Costa Navarino, πέραν των επιπλέον δραστηριοτήτων και ειδικές προσφορές από τα συνεργαζόμενα με την διοργάνωση brands. Συγκεκριμένα, το Anazoe Spa, που πήρε το όνοµά του από τη λυρική απόδοση της ελληνικής λέξης «αναζωογόνηση», θα προσφέρει 20% έκπτωση στις θεραπείες και περιποιήσεις του που βασίζονται σε πρακτικές υγείας και ομορφιάς της αρχαίας Ελλάδας χρησιμοποιώντας αναζωογονητικά συστατικά της Μεσσηνιακής φύσης.
 
Παράλληλα, το Ιαπωνικό fusion εστιατόριο Inbi της Costa Navarino θα προσφέρει στους επισκέπτες του «Navarino Challenge» μια μοναδική εμπειρία τις ημέρες εκείνες, με τις εξαιρετικές του γεύσεις και την αξεπέραστη ποιότητα του.
 
Το «Navarino Challenge» θα πραγματοποιηθεί και φέτος υπό την αιγίδα του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με την υποστήριξη της Costa Navarino και του The Westin Resort Costa Navarino και την στήριξη των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας
 
 
Photo credit: Vladimir Rys

 

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024