Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ιατρικός τουρισμός

Εκτιμάται μεγάλη αύξηση στον ιατρικό τουρισμό διεθνώς

Θοδωρής Κουμέλης - 27 Ιούλιος 2016, 12:13

Στην έρευνά του για το 2016, το Medical Tourism Index, δημοσίευσε λίστα με τους 41 κορυφαίους προορισμούς, για όσους ψάχνουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας υγειονομικής περίθαλψης. Σε αυτήν την έρευνα, διαφαίνεται το κοινό μοτίβο της παγκόσμιας ανάπτυξης, ότι δηλαδή οι Ηνωμένες Πολιτείες ηγούνται σε ότι αφορά στις μετοχές της αγοράς της ταξιδιωτικής υγειονομικής περίθαλψης.


Σε έρευνα που διεξήχθη από την VISA και την Oxford Economics, η βιομηχανία του ιατρικού τουρισμού εκτιμήθηκε ότι είχε έσοδα ύψους 439 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με αύξηση περισσότερη από 25% να διαφαίνεται χρόνο με τον χρόνο μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, καθώς ένα εκτιμώμενο τρία με τέσσερα τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού θα ταξιδέψει ανά τον κόσμο αναλογιζόμενο την υγειονομική περίθαλψη του.
 
Για χρόνια, ο ιατρικός τουρισμός έδειχνε να είναι υποτιμημένος, ώσπου η έρευνα της VISA έδειξε σημάδια αύξησης και η ιατρική τουριστική αγορά θα μπορούσε να πετάξει στα ύψη, φτάνοντας το αστρονομικό ποσό των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2025.
 
Το Medical Tourism Index (MTI) είναι ένας παγκόσμιος μετρητής που φανερώνει την απήχηση διάφορων περιοχών ως μέρη με ιατρικό τουρισμό. Στην έρευνά του για το 2016, το Medical Tourism Index, (MTI) ο παγκόσμιος μετρητής των περιοχών με ιατρικό τουρισμό, έφτιαξε λίστα με τους 41 κορυφαίους προορισμούς, για όσους ψάχνουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας υγειονομικής περίθαλψης. 
 
Σε αυτήν την έρευνα, διαφαίνεται το κοινό μοτίβο της παγκόσμιας ανάπτυξης, ότι δηλαδή οι Ηνωμένες Πολιτείες ηγούνται σε ότι αφορά στις μετοχές της αγοράς της ταξιδιωτικής υγειονομικής περίθαλψης, αλλά και η Ταϊλάνδη, η Σιγκαπούρη και η Νότια Κορέα συνεχίζουν να διαπρέπουν. Σημαντική είναι επίσης η απουσία της Ελλάδας από την λίστα αυτή σε αντίθεση με άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ρωσία και άλλες. Τόσο τα ευρήματα της VISA, όσο και του Medical Tourism Index, αναμένουν την Κίνα να ξεπεράσει τις Ηνωμένες Πολιτείες μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, λόγω της ζήτησης του κόσμου για καλύτερη ποιότητα υγειονομικής προστασίας.
 
Τα ευρήματα επεκτείνονται σε κάθε ηλικιακή ομάδα. Η VISA αναμένει 13% των ταξιδιωτών στην διεθνή σκηνή μέχρι το 2025, να είναι ηλικιωμένοι άνθρωποι. Παράλληλα, μια πρόσφατη έρευνα 31.000 ατόμων ηλικίας 18-34 ετών από 134 χώρες, έδειξε ότι περίπου 88% ταξιδεύουν παγκοσμίως μία με τρεις φορές τον χρόνο, και αυτό το νούμερο συνεχίζει να αυξάνεται μονίμως.
 
Τα όρια στην πρόσβαση ποιοτικής υγειονομικής περίθαλψης έχουν αρχίσει να αποσυντίθενται”, ανέφεραν σε δηλώσεις τους οι συγγραφείς του Medical Tourism Index, η Renée-Marie Stephano, πρόεδρος του Medical Tourism Association και ο Marc Fetscherin, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνών Επιχειρήσεων και Marketing στο Rollins College. “Οι εικασίες σχετικά με τον ιατρικό τουρισμό ως «φαινόμενο» έχουν τελειώσει. Αυτή η έκθεση και οι βαθμολογίες του Medical Tourism Index παρέχουν μια μοναδική ευκαιρία για τους επενδυτές που αναζητούν νέες επιχειρήσεις να κάνουν έξυπνες επιλογές σε τουριστικούς προορισμούς”.
 
Ολόκληρη η βιομηχανία ιατρικού και υγειονομικού τουρισμού θα συναντηθεί στην Ουάσιγκτον στις 25-28 Σεπτεμβρίου 2016 για το 9ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ιατρικού Τουρισμού & Υγειονομικής Περίθαλψης. Περισσότεροι από 3.000 συμμετέχοντες από 50 χώρες έφεραν 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε νέες ευκαιρίες πέρυσι ανοίγοντας το δρόμο για τους ηγέτες του τρέχοντος έτους να πιάσουν το επόμενο κύμα σε εταιρικές σχέσεις και επενδύσεις ιατρικού τουρισμού.
 
Σε ένα συμπέρασμα, η VISA ανέφερε, “Πιστεύουμε ότι ο ιατρικός τουρισμός είναι ικανός να επιταχύνει την ανάπτυξη του γενικού τουρισμού, καθώς περισσότεροι ταξιδιώτες αναζητούν νέες θεραπείες εφόσον χαμηλότερο κόστος ή υψηλότερης ποιότητας περίθαλψη δεν είναι διαθέσιμη στην πατρίδα τους”.

 

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top