Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τεχνολογία

Ξεκινά ο πόλεμος των μηχανών μετα-αναζήτησης: Ενοικιάσεις ξενοδοχείων και αυτοκινήτων μέσω Skyscanner

Θοδωρής Κουμέλης - 28 Ιούλιος 2016, 13:32

Ύστερα από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα προετοιμασίας, η Skyscanner είναι πλέον έτοιμη να αντιμετωπίσει ισάξια την αντίπαλό της, Kayak, στις εφαρμογές κινητών τηλεφώνων.


Η εδραιωμένη στη Βρετανία μηχανή μετα-αναζήτησης Skyscanner εισήγαγε την περασμένη εβδομάδα, τις αναζητήσεις για ενοικιάσεις αυτοκινήτων και ξενοδοχείων στις ήδη υπάρχουσες εφαρμογές της για κινητά τηλέφωνα.

Μέχρι σήμερα, η εφαρμογή, που φημολογείται ότι έχουν κατεβάσει περισσότεροι από 40 εκατ. χρήστες παγκοσμίως, συμπεριελάμβανε μόνο αεροπορικές κρατήσεις, ενώ είχαν δημιουργηθεί άλλες, αυτόνομες εφαρμογές, για ενοικιάσεις αυτοκινήτων και κρατήσεις ξενοδοχείων.

Η κίνηση αυτή, φέρνει την εφαρμογή της Skyscanner στο ίδιο επίπεδο με τις αντίστοιχες apps της Kayak.

Η Skyscanner ξεκίνησε με τις αναζητήσεις για ενοικιάσεις αυτοκινήτων μέσω Η/Υ το 2009, όταν και έκλεισε συμφωνία με την CarTrawler για το “back-end” της εφαρμογής. Τώρα αυτό γίνεται εντός της Skyscanner.Μια σημαντική κίνηση στην αναζήτηση ξενοδοχείων (η Skyscanner είχε προηγουμένως χρησιμοποιήσει τη HotelsCombined) ξεκίνησε όταν αγόρασε τη μηχανή μετα-αναζήτησης ξενοδοχείων Fogg το Σεπτέμβριο του 2013. Αν και έχει αρχίσει να συμπεριλαμβάνει εκδρομές και δραστηριότητες ως μια άλλη σειρά προϊόντων για τους χρήστες, η Kayak δεν έχει ακόμη προσθέσει τη δυνατότητα αυτή σε εφαρμογές της για κινητά.

Ο επικεφαλής Προϊόντων Εφαρμογών της Skyscanner, Balint Orosz, λέει ότι η έναρξη μιας νέας εφαρμογής που θα περιλαμβάνει και τα τρία κύρια προϊόντα έρχεται ως “η εξέλιξη των αναγκών των πελατών μας. Έχουμε ενσωματώσει όλες τις κριτικές και τα σχόλια των χρηστών από την αυτόνομη εφαρμογή μας για τα ξενοδοχεία και τις ενοικιάσεις αυτοκινήτων σε αυτήν τη νέα, αναβαθμισμένη εφαρμογή, με σκοπό να εξυπηρετήσει όλες τις ταξιδιωτικές σας ανάγκες”.|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top